Dzūkų žinios

Veisiejų miesto centre pastebėta lapė

Dalintis:

Zigmas Pūkelis
Maždaug prieš pusantros savaitės Veisiejų miesto centre pastebėta lapė. Ją savo akimis regėjo ne tik šio straipsnio autorius, Veisiejų regioninio parko direktorė L. Žukauskienė, bet ir kiti veisiejiečiai.
Šio straipsnio autorius maždaug prieš pusantros savaitės eilinį lapkričio rytą žingsniavo Veisiejų Vytauto gatve. Būdamas netoli veterinarijos vaistinės pastebėjo prieš save bėgantį į lapę panašų gyvūną. Ant veterinarijos laiptų stovintys vyrai žiūrėdami į gyvūną šypsojosi. Paklausęs, ko jie šypsosi, sužinojau, kad priekyje bėga tikra lapė! Jeigu šį gyvūną būčiau pastebėjęs tik aš, ko gero, būčiau suabejojęs savo akimis. Be to, lapė buvo gerai įmitusi ir blizgančiu kailiu. Tai patvirtino ir Veisiejų regioninio parko direktorė L. Žukauskienė. Ji teigė lapę mačiusi dar įdomesnėmis aplinkybėmis. L. Žukauskienė stovėjo prie apleistos vaistinės, kuri yra netoli miestelio picerijos. Lapė elgėsi itin civilizuotai ir kultūringai: perbėgo perėją, tuomet nubidzeno skersai Vytauto gatvės ir patraukė link Šv. Jurgio bažnyčios, o vėliau nurisnojo link prekybos centro „Aibė“. Toks maršrutas įprastas daugeliui veisiejiečių. Veisiejų regioninio parko direktorė L. Žukauskienė pridūrė, kad tai tikrai kažkieno prie namų laikyta ir globota lapė, nes ji visai nebijojo žmonių ir automobilių bei atrodė gerai prižiūrėta ir pamaitinta. Tik dabar laputei bėginėjant po miestelį niekas nenori prisipažinti, kas ją priglaudė.
Direktorė pridūrė, kad laukinių gyvūnų negalima laikyti namuose, šerti netinkamu jiems maistu bei kitaip atitraukti nuo jiems įprasto laukinio gyvenimo. Taip pat už laukinių gyvūnų auginimą namuose be specialaus leidimo gresia administracinė bauda. L. Žukauskienė paragino neatimti laukinių gyvūnų iš jų tikrųjų namų – gamtos!

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: