Dzūkų žinios

„Aibės“ padegėjai dėl nepilnametystės nebus baudžiami

Dalintis:

Praėjusią savaitę Alytaus apylinkės prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl prekybos centro „Aibė“ Lazdijuose padegimo.
Lapkričio 15 dieną šį sprendimą priėmusi prokurorė Jurgita Virbickaitė teigė, kad gaisrą sukėlę 10 ir 11 metų berniukai yra nepilnamečiai ir pagal dabar galiojančią Baudžiamojo kodekso nuostatą negali būti traukiami baudžiamojon atsakomybėn. Pasak prokurorės, Baudžiamasis kodeksas numato, kad už tokią nusikalstamą veiką gali atsakyti ne jaunesni nei 16 metų amžiaus asmenys. Toks sprendimas išsiųstas visoms suinteresuotoms pusėms – gaisro nuostolius patyrusių patalpų savininkams, nepilnamečių vaikų tėvams. Prokurorė teigė, kad taip pat kreiptasi į rajono savivaldybės administracijos direktorių bei Vaiko teisių apsaugos tarnybą dėl Vaiko minimalios ir vidutinės priežiūros įstatymo taikymo prieš šiuos du nepilnamečius. O nukentėjusieji nuo šio gaisro patalpų savininkai gali kreiptis į teismą dėl patirtų nuostolių priteisimo iš vaikų tėvų.
Priminsime, kad didelis gaisras Lazdijuose, prekybos centre, įvyko birželio 23 dieną apie 14 valandą. Gaisrą gesino net 7 ugniagesių ekipažai. Rajono policijos komisariato pareigūnai greitai nustatė, kad šį gaisrą sukėlė du nepilnamečiai lazdijiečiai, kurie prie prekybos centro žaisdami su degtukais padegė atliekas, sukrautas specialiame tam skirtame aptvare. Vėliau liepsna persimetė į prekybos centro „Aibė“ sandėlį bei stogą. Nukentėjo pastato antrame aukšte „Swedbank“ Lazdijų skyriaus patalpos bei tame pačiame aukšte veikusios drabužių ir grožio reikmenų parduotuvės, nes dalis prekių apdegė, dalis buvo sulietos. Didžiausius nuostolius patyrė pastato savininkė Dainora Nevulienė. Šis turtas buvo apdraustas, tačiau tik pasibaigus ikiteisminiam tyrimui ir jį nutraukus draudimo kompanija galės apskaičiuoti žalą savininkei ir ją padengti.
Nors per gana trumpą laiką, vos per nepilnus tris mėnesius, savininkams pavyko suremontuoti gaisro suniokotą pastatą, uždengti stogą, pakeisti langus, sutvarkyti antro aukšto patalpas ir atnaujinti prekybos centro veiklą, tačiau ir šiandien jie nenori prisiminti, ką išgyveno ir kokius nuostolius patyrė dėl asocialiose šeimose gyvenančių vaikų išdykavimo su degtukais.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: