Dzūkų žinios

Puiki naujiena ne tik vyrams – ligoninėje vėl turime urologą

Dalintis:
Gydytojas V. Jelisejevas tiki urologijos renesansu Lazdijuose.

To dar nebuvo – kiekvieną savaitę po puikią žinią iš Lazdijų ligoninės.
Kai sergantį ligoninės vadovą Vitą Šimkonį pavaduoti buvo paskirtas gydytojas Kęstutis Mazurkevičius, pradėjo sparčiai vykti ligoninės atsinaujinimo procesas – gydytojų komandą papildė ne vienas aukštos kvalifikacijos specialistas.
Prieš tris savaites Lazdijuose pradėjo dirbti kardiologas iš Santaros klinikų, mokslų daktaras Andrius Berūkštis, o praėjusią savaitę į Lazdijus dirbti atvažiavo Respublikinės Kauno ligoninės chirurgas, ligonių puikiai vertinamas gydytojas Rimantas Kupris.
Šiandien galima džiaugtis dar vienu specialistu – gydytoju urologu Vladimiru Jelisejevu, dirbančiu Marijampolės ligoninėje. Jis vieną dieną per savaitę Lazdijų ligoninėje konsultuos ir operuos mūsų krašto žmones.
Apie profesijos pasirinkimą, iššūkius, laukiančius Lazdijuose, kalbamės su naujuoju mūsų ligoninės urologu, 38-erių gydytoju V. Jelisejevu.

– Gerbiamas gydytojau, Jūs tampate mūsų bendruomenės nariu. Norėtume sužinoti šiek tiek daugiau apie Jus. Kodėl pasirinkote mediko profesiją, kur studijavote, kokia Jūsų darbinė biografija?
– Esu kaunietis, gimęs medikų šeimoje: tėtis – chirurgas, mama – šeimos gydytoja. Maža to, mano močiutė irgi buvo medikė, ji 1949 metais Kalvarijoje įkūrė pirmąjį stomatologijos kabinetą. Taigi, nuo mažens šeimoje girdėjau pokalbius apie mediciną, manau, tai buvo viena iš svarbiausių priežasčių, dėl kurios įstojau į tuometinį Kauno medicinos universitetą. Labai daug vertingų pamokų gavau iš profesoriaus Ievalto, kuris buvo labai liberalus ir leido jaunimui save išbandyti praktinėje veikloje. Baigęs medicinos mokslus atlikau urologijos rezidentūrą Kaune, o paskui pradėjau dirbti Marijampolės ligoninėje gydytoju urologu. Šioje ligoninėje dirbu jau šeštus metus. Buvau išvykęs stažuotis į Prahą, kur įgijau naujos patirties.

– Visi įsivaizduoja, jog urologo pacientai tik vyrai. Ar tai tiesa?
– Apie 40 proc. mano pacientų sudaro moterys. Jos kreipiasi dėl šlapimo nelaikymo, šlapimo pūslės ir inkstų vėžio. Didesnė dalis pacientų – vyrai, dažniausiai tenka spręsti su prostata susijusias problemas. Per metus Marijampolės ligoninėje priskaičiavau per pusantro tūkstančio pacientų, nustatėme 58 prostatos vėžio atvejus. Gaila, kad patys vyrai pas urologus vengia užsukti, juos dažniausiai atveda jų moterys.

– Lazdijuose beveik keturis mėnesius nebuvo gydytojo urologo, panašu, jog Jums teks nemažas iššūkis. Ar esate tam pasirengęs?
– Tiek laiko ligoninei būti be urologo labai negerai, visuomenė sensta, bet koks delsimas, atidėliojimas gali turėti negrįžtamų pasekmių. Domėjausi Lazdijų ligoninės turima įranga, manau, kad galėsime daug ką nuveikti. Norėčiau turėti glaudesnį kontaktą su šeimos gydytojais, kurie mums nukreipia ligonius. Manau, kad pasitarsime dėl PSA (priešinės liaukos specifinis antigenas) tyrimo rodiklių. Kartais rodikliai artimi normai, tačiau realybėje būna kitaip. Planuoju Lazdijuose atlikinėti diagnostines procedūras – biopsijas, kurios tiksliausiai nustatys, ar pacientas serga onkologine liga. Manau, kad Lazdijuose yra puikios galimybės atidaryti urologijos skyrių. Mane džiugina tai, kad dabar ligoniai gydytojus pasirenka ne pagal garsią pavardę, bet pagal jo pasiektus rezultatus.

– Esate kaunietis. Dirbate Marijampolėje, su kuo Jums asocijuojasi žodis Lazdijai? Ar dažnai čia tenka lankytis?
– Lazdijai man pirmiausiai asocijuojasi su Dzūkija ir dzūkais. Man Lazdijai daug tikresnė Dzūkija nei, pavyzdžiui, Druskininkai. Lazdijus dažnai pravažiuodavau, bet iki praėjusios savaitės nebuvau vaikštinėjęs jūsų miesto gatvėmis. Jaukus miestukas, bus smagu jame lankytis dažniau ir padėti mieliems dzūkams. Saugokite save, nebijokite kreiptis į mus pagalbos. Kaip urologas visiems sakau, kad inkstų ir prostatos vėžys pradinėse stadijose yra nejaučiamas, todėl tikrinkitės profilaktiškai, maloniai laukiu jūsų.

– Ačiū už pokalbį.

Dalintis:

1 komentaras apie “Puiki naujiena ne tik vyrams – ligoninėje vėl turime urologą”

  1. Jelisejevas.Mmm.Kaunietis…Gyvena Vilkavišky,dirba Marijampolej…Koks jis kaunietis…

Komentarai yra išjungti.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: