Dzūkų žinios

Stažuotė Panevėžio miesto mokyklose

Dalintis:
Nuotraukoje pirmoje eilėje iš kairės į dešinę stovi I. Gudebskienė, J. Jasiulevičienė, J. Gudžiauskas, A. Mizerienė, J. Mozerienė, A. Burbaitė ir J. Cibulskienė kartu su Panevėžio Menų gimnazijos vadovėmis.

Zigmas Pūkelis
Lapkričio 6 d.Lazdijų rajono savivaldybės projekto LL3 kūrybinės komandos nariai stažavosi Panevėžio miesto mokyklose. Stažuotės tema – „Kiekvieno mokinio individualios pažangos augimas bendradarbiaujant“.
Komandos nariai iš Lazdijų rajono aplankė tris mokymosi įstaigas: Panevėžio V. Mikalausko menų gimnaziją, Gamtos mokslų mokyklą ir Panevėžio moksleivių namus. Tai buvo labai skirtingos ir įdomios patirtys. Menų gimnazija – buvusi S. Šimkaus konservatorija. Dabar čia mokosi 230 dailininkų ir 230 muzikantų. Dirba stiprūs ir labai kompetentingi mokytojai. Mokykla turi stiprią materialinę bazę. Ši mokykla dalyvauja įvairiuose respublikiniuose ir tarptautiniuose projektuose. Kiekvienais metais mokyklos mokiniai su mokytojais surengia apie 130 koncertų. Rengia respublikines konferencijas. Dauguma mokyklos abiturientų pasirenka muzikanto arba dailininko kelią. Mokykloje labai rūpinamasi mokinių gerove.
Kita mokymosi įstaiga, Gamtos mokslų mokykla, paliko didelį įspūdį: pradedant lauko edukacinėmis erdvėmis ir baigiant sutvarkytomis vidaus erdvėmis. Buvęs privatus pastatas tiesiog paverstas pasakų pasauliu. Čia lankosi Panevėžio miesto ir rajono mokyklų mokiniai. Vyksta pamokos ir įvairūs užsiėmimai, ugdantys mokinių pažangą.
Ir trečia stažuotės įstaiga – tai Panevėžio moksleivių namai. Buvusio darželio patalpose įsikūrusi puiki vaikų ir jaunimo neformaliojo švietimo mokykla. Per metus mokyklą lanko vidutiniškai apie 700 Panevėžio miesto ir rajono savivaldybės teritorijoje gyvenančių vaikų ir jaunuolių nuo 4 iki 19 metų. Veiklos metodai prieinami visiems vaikams pagal amžių. Veikia keturiolika meninio ugdymo būrelių: techninės saviraiškos, turizmo, sporto ir įvairių rankdarbių būreliai. Didelė neformaliojo ugdymo pasiūla. Moksleivių namuose geras programų finansavimas, remiantis principu ,,pinigai paskui vaiką“, tenkina Panevėžio miesto gyventojų, pasirinkusių Moksleivių namus kaip neformaliojo švietimo tiekėją, poreikius. Smagu, kad šiose švietimo įstaigose siekiama kiekvieno mokinio individualios pažangos bendradarbiaujant.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: