Dzūkų žinios

Sudegusius namus R. ir V. Paulauskai pasiryžę atstatyti

Dalintis:
Ugnis pasiglemžė visą šeimos turtą (nuotr. „Facebook“)
Ugnis pasiglemžė visą šeimos turtą (nuotr. „Facebook“)

Vaidotas Morkūnas
Keletą dienų iki Kalėdų Būdviečio kaime įvyko didelė nelaimė – užsiliepsnojo ir sudegė gyvenamasis namas, kuris priklausė Renatai ir Vytautui Paulauskams. Prieš Kalėdas apie šią nelaimę šeimos nariai išplatino informaciją feisbuke ir prašė žmonių padėti.
„Sveiki, atsitiko didelė nelaimė mūsų šeimoje. Visiškai sudegė mūsų šeimos užgyventas turtas – namas. Liko tik mūrinės sienos. Nebeliko nieko… Nei vieno sveiko daikto, nebeturime, kur gyventi, nebeturime drabužių, batų, visų reikiamiausių dalykų. Turime pradėti viską nuo nulio. Tad mes prašome visų pagalbos, kas galit, padėkite mums, kad turėtume naujus namus. Mes netekome visko… Bet svarbiausia, turime vienas kitą, esame vieningi. Ir mes manome, kad atsiras gerų žmonių, norinčių mums padėti. Juk artėja Kalėdos, stebuklų metas. Žinome, kad prašome daug, bet tikimės, kad Jūsų širdyje atsiras gerumo žiupsnelis. Kas galit, dalinkitės!“ – rašoma feisbuko paskyroje.
Vakar kalbintas šių namų šeimininkas Vytautas Paulauskas teigė, kad nelaimė jų šeimą užklupo labai netikėtai. „Mes apie tai, kad dega mūsų namas, sužinojome iš savo sūnaus, kai jau keltas mus buvo parplukdęs iš Vokietijos į Klaipėdą ir ruošėmės iš uosto važiuoti namo. Aš su žmona dirbu Vokietijoje, žemės ūkyje, turiu Lietuvoje užregistravęs individualią įmonę, o dirbu užsienyje. Taigi grįžome į Lietuvą švęsti Kalėdų. Kai sugrįžome, namą dar gesino. Mes likome taip, kaip stovime, ką parsivežėme iš Vokietijos, tą ir turėjome. Tuo metu, kai namas užsidegė, čia gyvenantis sūnus Jogaila trumpam buvo išvykęs. Dūmus ir liepsną pamatė kaimynai. Man pasakojo, kad jie subėgę pamatė, kad iš pradžių liepsna pasirodė koridoriuje, bandė ją užgesinti, tačiau ji persimetė į palėpę, kur buvo drabužių sandėlis. Nuo jų, matyt, liepsna persimetė į stogą. Mano įsitikinimu, namas užsidegė nuo elektros. Jaučiu ir pats kaltę dėl to, nes šį namą pats remontavau, norėjau jį tinkamai susitvarkyti. Beje, prieš kelerius metus praūžusi vėtra šio namo stogą buvo nunešusi, todėl mes naują stogą buvome uždėję. Taip pat daug teko remontuoti ir namo vidų. Dabar gi liepsna pasiglemžė visą mūsų turtą, tačiau, ačiū Dievui, visi mūsų šeimos nariai yra sveiki ir šį namą pasistengsim atstatyti nuo pamatų“, – sakė Vytautas.
Sudegusio namo šeimininkas dabar su žmona ir sūnumis glaudžiasi pas žmonos Renatos tėvus Pagrūdų kaime. „Vyriausias sūnus su šeima gyvena Elektrėnų rajone, o Deivydas jau irgi kuriasi savarankiškai gyventi, tik Jogaila dar mokosi. Mums iš pradžių siūlė socialinį būstą Rudaminoje ir kitur, tačiau apsisprendėme pas uošvius pabūti“, – sakė Būdviečio kaimo gyventojas.
Vytautas pasakojo, kad jie ne vieni, daug žmonių jiems padėjo. Sūnūs išplatino pagalbos prašymus, Būdviečio klebonas per mišias prašė mums suteikti pagalbos. Strumbagalvės kaimo gyventojai organizavo rinkliavą, parėmė, kuo galėjo – atnešė drabužių, kitų daiktų, kai kas ir pinigų paaukojo. Nuoširdžiai noriu padėkoti visiems už paramą ir užtikrinu, kad visa ši parama bus panaudota tikslingai, o mes tikrai atstatysim sudegusį namą, nes labai norime turėti savo namus, kur visiems šeimos nariams būtų gera susirinkti“, – sakė Vytautas.
Būdviečio kaimo gyventojas kalbėjo, kad šiuo metu jis kartu su talkininkais stengiasi išvalyti nuo degėsių gaisravietę. „Aš net nesitikėjau, kad prieš Kalėdas ir Kalėdų metu susirinks tiek daug talkininkų. 14 žmonių mums padėjo nuimti ir nugriauti apdegusį stogą. Noriu padėkoti ir rajono savivaldybei, kuri parūpino didžiulį konteinerį, kad turėtume, kur sukrauti apdegusio stogo dalis, stogo dangą ir t. t. Mes jau esam nusprendę namą atstatyti, todėl dabar turime pirma viską išvalyti. Visų formalumų dar nesame sutvarkę, žmona yra parašiusi prašymą rajono savivaldybei, kuri taip pat paskirs paramą. Esam sveiki drūti, turime rankas ir kojas, todėl nepražūsime, dirbsime. Esame įpratę tai daryti“, – sakė Būdviečio gyventojas.
Dėkodamas visiems geros valios žmonėms, padėjusiems ištikus nelaimei, Vytautas užtikrino, kad jų šeima tikrai atkurs liepsnos nusiaubtą sodybą. „Kai jauti tokį žmonių palaikymą, kai atvyksta tiek daug talkininkų padėti, supranti, kad gyveni tarp gerų žmonių, kurie gerumu dalinasi su visais ir užkrečia tave, kad ir kaip būtų sunku kabintis į gyvenimą, kurtis“, – kalbėjo vyriškis.
Norintys paremti šią šeimą gali tai padaryti pervesdami pinigų į Renatos Paulauskienės sąskaitą LT257300010024629749 Swedbank, Renata Paulauskienė.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: