Dzūkų žinios

Vietos valdžia ieškojo naujų investicijų pritraukimo receptų

Dalintis:
Diskutuojant buvo prieita vieninga nuomonė, kad Lietuvoje šiuo metu trūksta darbo jėgos, o kvalifikuota darbo jėga vienas iš svarbiausių aspektų investicijoms.

Trečiadienį Lazdijų rajono savivaldybėje lankėsi VšĮ „Investuok Lietuvoje“ regionų plėtros projektų vadovas, atsakingas už Pietų Lietuvos investicijas, Aivaras Katinas. Susitikime su Lazdijų rajono savivaldybės meru Artūru Margeliu, administracijos direktoriumi Gintautu Salatka, Investicijų skyriaus vedėju Vidmantu Pilviniu ir Ekonomikos skyriaus vedėja Jolita Galvanauskiene aptarė investavimo galimybes Lazdijų rajone.
Svečias pabrėžė, kad ieškodami galimybių Lietuvos regionuose investuotojai labiausiai orientuojasi į gamybos sektorių. Jis teigė, kad svarbiausia savivaldybėms būti pasiruošusioms investicijoms. „Kiekvienas regionas ar rajonas turėtų išanalizuoti savo stiprybes ir dirbti tikslinga kryptimi, norint pritraukti tam tikros srities verslo investicijas. Nuolat kurti ir atnaujinti verslui skirtą nekilnojamojo turto infrastruktūrą“ – sakė A. Katinas.
Diskutuojant buvo prieita vieninga nuomonė, kad Lietuvoje šiuo metu trūksta darbo jėgos, o kvalifikuota darbo jėga vienas iš svarbiausių aspektų investicijoms. Regionų plėtros projektų vadovas A. Katinas pateikė kelis pasiūlymus, kaip į regionus pritraukti kvalifikuotus darbuotojus. Regionams reikalingas tikslinis specialistų rengimas ir gerų specialistų pritraukimas. Aptarta, kad šiuo metu specialistai gamybos sektoriui rengiami nekokybiškai, per mažai dėmesio skiriama pameistrystės modeliui, kurį įgyvendinant darbuotojai apmokomi darbo vietoje. Buvo siūloma savivaldybėms pasirūpinti darbuotojų kelione į darbo vietą ir į namus, apsvarstyti darbuotojų apgyvendinimo galimybes rajone ar kompensuoti išlaidas.

„Mums sunku pasiekti, kad profesinio rengimo mokykla Veisiejuose patvirtintų mūsų rajonui reikalingų specialistų rengimo programas. Be jų negalime realizuoti pameistrystės principo suteikiamų galimybių. Apie tai reikia kalbėti ministerijų lygmenyje“, – kalbėjo meras.
Jis patikino, jog atsiradus investuotojui, darbininkų ir specialistų būtų galima atsivežti iš Lenkijos.
Susitikimo metu sutarta, kad Lazdijų rajonas turi dirbti palankiausiose verslo srityse, į kurias galėtų orientuotis būsimi investuotojai, o išanalizavus stipriausias rajono galimybes galima imtis tolimesnių darbų ir pasiruošti gamybos investuotojų įsitvirtinimui rajone. Svarbu gerinti verslui reikalingą infrastruktūrą, planuoti reikiamą biudžetą ir sudaryti sąlygas dirbti kvalifikuotiems specialistams.
A. Katinas pasiūlė Lazdijuose pastatyti gamybinės paskirties objektą, tai, jo teigimu, sudarytų palankesnes sąlygas privilioti į rajoną užsienio investuotojus.
Susirinkimo metu aptartos bendradarbiavimo galimybės ir artimiausieji darbai projektų įgyvendinimui.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: