Dzūkų žinios

Kaip tolimųjų reisų vairuotojai darbo metu sutinka šventes?

Dalintis:
Tractor Trailer Truck Driver Leaving Warehouse and Heading the Road to Destination.

Vilkikų vairuotojams ne taip jau retai savo darbinių automobilių kabinose tenka sutikti daugelį didžiųjų metų švenčių, per kurias kiti lietuviai tradiciškai laiką leidžia artimųjų draugijoje ar džiaugiasi turiningu laisvalaikiu. Tad kaip išvykus į reisą sutinkamos šventės ir kokių galimybių paįvairinti laisvalaikį turi vilkikų vairuotojai?
Mintimis apie vilkikų vairuotojų kasdienybę išvykus į reisą ir jame sutinkant šventes sutiko pasidalyti transporto biržos Cargo.lt vartotojai.

Daug galimybių teikia belaidis internetas
Kaip įprastai, taip ir per šventes ar jų išvakarėse nakvoti tolimųjų reisų vairuotojai dažniausiai sustoja degalinių arba motelių stovėjimo aikštelėje, savo vairuojamo sunkvežimio kabinoje. Beveik visose aikštėse galima prisijungti prie nemokamo belaidžio interneto, o per programą „Skype“, „Facebook“ „Messenger“ ir kitas panašias programėles – pabendrauti su artimaisiais. Jos leidžia palaikyti ryšį vaizdo skambučiais.
Taip pat šventinį vakarą galima pažiūrėti filmą, koncertą ar mėgstamą laidą per internetinę televiziją. Jei mėgstate skaityti, galite paskaityti elektroninę knygą.

Šventinės vaišės – vienas iš nedidelių malonumų poilsio metu
Daugelis tolimųjų reisų vairuotojų, pajudėdami svetur prieš šventes, į savo mini šaldytuvus įsideda skanesnio maisto, pasiima gurmaniškesnių negendančių produktų, taip pat gėrimų.
Dar vienas iš variantų – šventinė vakarienė: važiuodami pro kavines, restoranus, sunkvežimių vairuotojai dažnai užsisako maisto išsivežimui arba paskambina, paprašo, kad maitinimo įstaigų darbuotojai maistą atvežtų ir paduotų tiesiai į rankas.
Kartais pasirinktoje stovėjimo aikštelėje pavyksta sutikti kitą vairuotoją iš Lietuvos ar Lenkijos. Ir nors sunkvežimio kabinoje vietos nedaug, jei tik yra noro, sunkvežimių vairuotojai susikuria kuklią šventę – buvimas toliau nuo artimųjų nė kiek nesugadina šventinės nuotaikos. Tiesa, apie kitą lietuvių švenčių atributą – tauriuosius gėrimus – tolimųjų reisų vairuotojams tenka pamiršti, nes tai sunkiai suderinama su šia profesija.

Ar yra galimybių šventes sutikti ne vilkiko kabinoje?
Vilkiką palikti be priežiūros galima tik saugomoje stovėjimo aikštelėje, nes kitu atveju gali būti pavogtas krovinys, kuras iš bako ir pan. Tiesa, tik nedidelė dalis vilkikų vairuotojų šventinėmis dienomis išsiruošia į miestą. Pavyzdžiui, norint mieste sutikti Naujuosius, reikia ir draugijos, ir iš anksto susiplanuoti veiklą, nes „paskutinės minutės pasiūlymų“ tokiu metu praktiškai nebūna: viskas užsakyta ir rezervuota iš anksto. Tačiau jei yra noro, viskas įmanoma.
Pabaigai, kokius tolimųjų reisų vairuotojų darbo privalumus ir trūkumus, taip pat ir didžiųjų metų švenčių kontekste, galima įžvelgti?
Privalumai:
• Didesnis atlyginimas, lyginant su kitų profesijų atstovų atlyginimais.
Darbas nėra sunkus fiziškai.
• Galimybė aplankyti gražiausius Europos miestus visiškai nemokamai.
Trūkumai:
• Mažai laiko praleidžiama namuose bei su šeima.
• Sudėtingas darbo tvarkaraštis, reglamentas, reikalavimai.
• Dažnai sudėtingos ir nepakankamai komfortiškos gyvenimo sąlygos.
Taigi, apibendrinant, tolimųjų reisų vairuotojams ryšį su artimaisiais palaikyti bei šventinius vakarus praskaidrinti padeda belaidis internetas. Žinodami, kad kelionėje teks sutikti šventes, vairuotojai įsideda skanesnio maisto, taip pat užsisako patiekalų iš kavinių, restoranų. Norint šventes sutikti ne sunkvežimio kabinoje, bet Europos didmiesčiuose, reikės rasti ne tik patikimą saugomą stovėjimo aikštelę, bet ir iš anksto susiplanuoti pramogas.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: