Dzūkų žinios

Lazdijų rajono savivaldybė – skaidri

Dalintis:

Kova su korupcija vis dar išlieka viena opiausių mūsų problemų. Vienoms savivaldybėms ši kova sekasi geriau, o kitoms – blogiau. Džiugu, jog Lazdijų rajono savivaldybė šioje srityje yra toli pažengusi, ji patenka į skaidriausiųjų šalies savivaldybių dešimtuką užimdama labai aukštą aštuntą vietą.
2018 m. spalio–gruodžio mėnesiais VšĮ „Transparency International“ Lietuvos skyrius (TILS) atliko visų Lietuvos savivaldybių skaidrumo tyrimą, analizuodamas oficialias savivaldybių interneto svetaines. Tarp 60 Lietuvos savivaldybių Lazdijų rajono savivaldybės administracija užima 8 vietą.
Atlikto tyrimo metu buvo vertinama: institucijos struktūra, pareigybės ir darbuotojai, savivaldybių tarybų veiklos skaidrumas, savivaldybės antikorupcijos politikos skaidrumas, savivaldybės įmonių ir paslaugų skaidrumas, savivaldybės biudžeto ir jo vykdymo skaidrumas, savivaldybės viešųjų pirkimų skaidrumas. Be to, buvo analizuota, ar savivaldybės skelbia ne tik privalomą viešinti, bet ir papildomą informaciją apie savo veiklą.
Lazdijų rajono savivaldybės skaidrumo procentas 75 iš 100 galimų, o pagal skaidrumo kategorijas mūsų rajonas patenka į grupę, kur skaidrumo rodiklis apibrėžiamas žodžiu „gerai“.
Prieš ketverius metus, atliekant analogišką tyrimą, Lazdijų rajono savivaldybė buvo tik
21-oje vietoje.
Veiklos skaidrumas buvo įvertintas 47 procentais iš 100 galimų.
Savivaldybių skaidrumo vertinimą ir savivaldybių reitingą galite rasti www.jurgiokepure.lt.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: