Dzūkų žinios

Neatskleista, kas sukėlė gaisrą parduotuvės „Egada“ sandėlyje

Dalintis:
Gaisro metu apdegė apie 8 kv. m sandėlio sienos, dalis stogo dangos, sandėlyje buvusios statybinės medžiagos.

Šeštadienį po 13 valandos Lazdijuose, S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje, kilo gaisras individualios įmonės „Egada“ parduotuvės sandėlyje. Šios įmonės savininkas Egidijus Jurkevičius. Iš staiga užsidegusio sandėlio pakilo didelis dūmų stulpas, kuris matėsi iš toli. Atvykus ugniagesiams, sandėlys buvo stipriai uždūmintas, dūmai pasklido Vilniaus bei kitose gretimose gatvėse.
Gaisro metu apdegė apie 8 kv. m sandėlio sienos, dalis stogo dangos, sandėlyje buvusios statybinės medžiagos. Ugniagesiai išsaugojo parduotuvės pastatą, autokrautuvą ir dalį statybinių medžiagų, buvusių sandėlyje. Tiriantis gaisro aplinkybes rajono priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnas Viktoras Gerasimovas patvirtino, kad gaisro židinys tikrai buvo sandėlyje, todėl iš čia liepsna pradėjo plisti. Šalia šio sandėlio, kitame priestate, yra katilinė, krosnis, kuria apšildomos parduotuvės patalpos bei šis sandėlis. „Apžiūrėję krosnį bei kitus šildymo įrengimus katilinėje, atmetėme versiją, kad gaisras galėjo kilti nuo krosnies ar dūmtraukių. Šie įrengimai nepažeisti ir neradome jokių požymių, kad iš ten kilo gaisras. Kaip jau sakiau, katilinė yra kitame pastate nei sandėlys, kur aptikome gaisro židinį. Atlikę gaisravietės apžiūrą neaptikome įrodymų, kad gaisrą sukėlė sandėlyje sugedę elektros įrengimai ar trumpasis jungimas elektros instaliacijoje. Taigi, kol kas negalime pasakyti, dėl kokių priežasčių kilo šis gaisras. Atmetus jau minėtas versijas, galima būtų įtarti, kad gaisrą galėjo sukelti kokio nors asmens tyčiniai arba netyčiniai veiksmai. Gal kas nors įėjęs į sandėlį galėjo numesti nuorūką ar palikti šiaip kokią degią medžiagą, nuo kurios sandėlys užsiliepsnojo. Tačiau tai tik svarstymai, kurie kol kas neturi pagrindimo. Taigi, gaisro kilimo priežastis kol kas neaiški. O, be to, mes nutraukėme tyrimą, nes kol kas pastatų savininkas nėra parašęs pareiškimo nei mums, nei policijai ir niekam pretenzijų nereiškia“, – sakė V. Gerasimovas.
Parduotuvės savininkas Egidijus Jurkevičius atkreipė dėmesį į tai, kad gaisras šiame statybinių medžiagų sandėlyje kilo tuomet, kai parduotuvė dar dirbo. „Aišku, mums toks signalas, kad dega sandėlis, buvo kaip žaibas iš giedro dangaus. Aš tikrai negaliu pasakyti, dėl ko užsiliepsnojo šis pastatas. Gal ugniagesiai nustatys tikras gaisro kilimo priežastis, tačiau aš atmetu tikimybę, kad nuo krosnies. Beje, prieš savaitę katilinėje seną susidėvėjusią krosnį pakeitėme nauja, o ir mūsų parduotuvės bei sandėlio elektros instaliacija buvo tvarkinga, dėl jos neturėjome jokių problemų. Dėl šio gaisro patyrėme daug nuostolių, apdegė sandėlio sienos, lubos, nudegė stogo danga, susproginėjo šiferis. Sandėlį teks statyti iš naujo. Taip pat liepsna sunaikino ir daug įvairių statybinių medžiagų, kurios buvo viduje. Kol kas parduotuvėje inventorizacijos dar nedarėme, suskaičiuosime nuostolius vėliau, bet jie bus dideli“, – sakė šios parduotuvės savininkas.
Priminsime, kad praeitų metų birželio pabaigoje kilo gaisras E. Jurkevičiaus seseriai D. Nevulienei priklausančioje parduotuvėje Lazdijų miesto centre „Aibė“. Likviduoti gaisro padarinius ir gaisro suniokotą pastatą atstatyti tuomet padėjo gyventojai bei rajono savivaldybė, skyrusi verslininkams finansinę paramą. Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad šį pastatą tuomet uždegė asocialių tėvų vaikai, kurie neatsargiai žaidė su ugnimi specialiame aptvare, kur buvo sukrautos tuščios dėžės nuo prekių.

Įtempiamos lubos.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: