Dzūkų žinios

Nešusiam kontrabandines cigaretes — 5 000 eurų bauda

Dalintis:

Vaidotas Morkūnas
Norinčių rizikuoti ir užsidirbti gabenant kontrabandines cigaretes mūsų rajono teritorijoje, pasienyje su Baltarusija, dar vis atsiranda, tačiau jie anksčiau ar vėliau įkliūna pasienio pareigūnams. Alytaus apylinkės teismo Lazdijų rūmų teisėjų išnagrinėta administracinio nusižengimo byla, kurioje kontrabandinių cigarečių gabenimu buvo kaltinamas D. R. Šis mūsų rajono gyventojas kartu su alytiškiu Valstybės sienos apsaugos tarnybos Varėnos pasienio rinktinės Kapčiamiesčio užkardos pasieniečiams įkliuvo praeitų metų spalio 3 dieną, kai gabeno ryšulį, kuriame buvo 1 500 pakelių cigarečių „NZ Gold“ ir 250 pakelių cigarečių „NZ Black“ su Baltarusijos Respublikos akcizo ženklais. Sugavę pažeidėjus ir atlikdami tyrimą dėl šios kontrabandos pasieniečiai patvirtino, kad tą dieną buvo gauta informacijos apie tai, kad Lazdijų rajone, Kuodžių kaimo teritorijoje, bus gabenama kontrabanda, todėl pareigūnai nuvyko į nurodytą vietovę ir išsidėstė puslankiu laukdami, kol pasirodys asmenys, gabenantys kontrabandą. Visi pareigūnai buvo su uniformomis, be uniformos buvo tik vienas. Netrukus pastebėti du asmenys, apsirengę maskuojančiais drabužiais, ant pečių nešė petnešomis pritvirtintus ryšulius, kurie taip pat buvo aptraukti maskuojančiu audiniu. Šie asmenys ėjo lygiagrečiai pareigūnams. Netrukus vienas iš pareigūnų davė komandą sulaikyti šiuos asmenis, jis iššoko iš medžių priešais tuos du ėjusius, buvo liepta sustoti, nurodyta, kad tai valstybės sienos apsauga. D. R. metė nešulį ir pradėjo bėgti, jį sulaikė vienas iš pasieniečių. Vėliau pas sulaikytus asmenis, be ryšulių, kuriuose buvo minėtos cigaretės, kuprinėje rasta dar ir radijo stotelė.
D. R. kaltu neprisipažino, paaiškino, kad tą dieną jis su savo pažįstamu išėjo į mišką grybauti, būdami Kuodžių miške rado supakuotą nešulį, kurį pasiėmęs nešėsi ir buvo sulaikytas pasienio pareigūnų. Apie tai, kad jis neša cigaretes, nežinojo, bėgo nuo pareigūnų, nes nesuprato, kad tai pareigūnai, matė žmogų civiliais drabužiais.
Teismas konstatavo, kad tokio pobūdžio nusižengimą D. R. padarė pirmą kartą, tačiau yra ne kartą baustas ir turi galiojančių administracinių nuobaudų už Kelių eismo taisyklių pažeidimus.
Teismas D. R. pripažino kaltu padarius administracinį nusižengimą ir nubaudė 5 000 eurų bauda su prekių – cigarečių – konfiskavimu.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: