Dzūkų žinios

Praktiški patarimai ieškantiems vonios baldų

Dalintis:
Asociatyvi nuotr.

Vonios baldų pasirinkimas parinkimo procesas neturėtų skirtis nuo jokio kito kambario. Tačiau, vonios kambaryje yra labai daug drėgmės, čia beveik visada būna šilčiau ir drėgniau, o į tai būtina atsižvelgti renkantis baldus. Ar tai viskas, ką reikia žinoti? Toli gražu ne. Pateiksime jums ne vieną praktišką bei naudingą patarimą, kuriuo vadovaudamiesi išsirinkite geriausius baldus vonios kambariui.

Medžiagų pasirinkimas
Tiesa ta, kad vonios kambaryje rinktis tokius pat baldus kaip svetainėje ar miegamajame būtų labai neprotinga. Sąlygos bei aplinka čia yra visiškai kitokia nei kituose kambariuose, o pagrindinis skiriamasis bruožas – drėgmė. Populiariausios medžiagos yra MDF medienos plokštės bei LMDP medienos plokštės. Pastarasis keturių raidžių trumpinys apibūdina laminuotą medienos drožlių konstrukciją, o MDF yra vidutinio tankio medžio plaušas. Su šiomis medžiagomis viskas lyg ir būtų gerai, tačiau ilgai jie su drėgme nepakovos ir po keliolikos ar keliasdešimties sušlapimų gali suirti/subyrėti. Rekomenduojame labai atkreipti dėmesį į dažytus baldus, kadangi jie bus patikimesni.

Ventiliacija
Kadangi kambaryje didžiausia problema bei patalpos skiriamasis bruožas yra drėgmė, prieš pasirenkant baldus reikia apgalvoti bei suplanuoti ventiliaciją. Be tinkamų tarpų ir vėdinimo sprendimų, tarpų greitai įsimes pelėsis, grybelis. Nors pats reiškinys gal ir būtų nebaisus, tačiau grybelis skleidžia itin nemalonų kvapą, todėl apie tai reikia galvoti daug. Ventiliacijai pakaks ir tarpų, kuriuos paliksite tarp baldų. Prie sienos visko priglausti irgi nebūtina, geriausia palikti bent minimalų tarpą. Jeigu tarp baldų paliksite didesnius tarpus, ten gali atsirasti kabykla, skalbinių dėžė, ta pati skalbimo mašina ar kita. Nesiūlome rinktis sprendimą „nuo sienos iki sienos“, kadangi tai nebus nei estetiška, nei praktiška. Gražius ir kokybiškus baldus vonios kambariui galite įsigyti ir internetu, e-parduotuvėje b-a.eu.

Teisingas išdėstymas
Vonioje rekomenduojama baldus išdėstyti taip, kad viskas būtų kuo patogiau pasiekiama (logiška, ar ne?). Vadovaukitės taisykle, kad viską, ko gali prireikti, galėtumėte pasiekti vos ištiesę ranką ar pasistiebę. Spinteles kabinkite šalia kriauklės, kabyklas šalia skalbimo mašinos ar skalbinių krepšio ir taip toliau. Visgi vonia neturėtų tapti sandėliuku, čia nekraukite daiktų, kurie nėra prausimosi ar higienos reikmenys. Vonia yra šiokia tokia šventovė, kur norisi nusiraminti bei atsipalaiduoti, „atsišviežinti“, o ne apsikrauti emocijomis ar netikėtai užkliūti už kyšančio laido.

Spalvos
Spalviniai sprendimai svarbūs tiek pat, kiek išdėstymas ar baldų pasirinkimas. Vonioje populiarūs balti baldai. Tai ir gerai, ir ne. Dažniausiai į vonią vengiama įleisti natūralią šviesą (dėl privatumo), todėl renkamasis dirbtinis apšvietimas arba yra tik maži langai bei kiti natūralią šviesą įleidžiantys sprendimai. Dėl šios priežasties vonios kambaryje neretai būna tamsu, galima sakyti, net niūroka. Šią problemą dauguma šeimininkų sprendžia su baltais baldais. Nei ką pridėsi, nei ką atimsi, bet balti baldai yra labai neatsparūs nešvarumams ir pažeidimams. Viskas matysis, bus sunku paslėpti trūkumus, kurių per laiką tikrai atsiras. Šiaip tokiu atveju pasirinkti galite ir gražia ryškia spalva dažytus baldus. Tai be galo pagyvina patalpos vaizdą ir eliminuoja bet kokį šviesos trūkumą (aišku, jeigu pati spalva nėra tamsi ir niūri).

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: