Dzūkų žinios

Dzūkai kalba, kad…

Dalintis:

Iš pretendentų lūpų — „auksinės“ mintys

Praėjusį pirmadienį Lazdijų rajono bibliotekos salėje vyko kandidatų į Lazdijų merus debatai. Juose dalyvavo penki pretendentai. Debatų metu rajono gyventojai išgirdo gausybę pažadų ir „auksinių“ minčių, kurios privertė dzūkus kalbėti. Debatuose dalyvavo konservatorius Audrius Klėjus, „valstietė“ Ausma Miškinienė, socialdemokratas Saulius Petrauskas, centristas Jonas Matulevičius ir liberalas Arūnas Markūnas.
Pateikiame jums pretendentų į merus „proto perlų” vėrinį, kuris sukels šypseną ar net privers skaniai nusikvatoti, taip pat kviečiame išklausyti, ką apie tai kalba dzūkai.

Ausma Miškinienė:
„Kaip surenkame pieną kaniukėmis… , taip ir vaikus iš skirtingų mokyklų susirenkame mokykliniais autobusiukais“. Dzūkai kalba, kad Ausmai reikia dirbti ne mere, bet pieninės vedėja.
„Žemės ūkio sektoriuje jaunimas nenori dirbti. Mes dirbome ir stiprūs užaugome“.
Dzūkai kalba, kad… „stiprūs užaugote ir išvažiavote į Vilnių. O paskui sugrįžote ant gatavo pabandyti išsikovoti vietą prie tėviškės valdžios lovio.
„Reikia atsisakyti mokyklos, kurios visi mokytojai priklauso vienam judėjimui“.
Dzūkai kalba, kad su tokia demokratija toli nenueisi, čia panašu į bolševikų principą – kas ne su mumis, tas – prieš mus.
„Aš nedirbsiu su tais žmonėmis, kurie atvedė rajoną į paskutinę vietą nuo galo pagal reitingus“. Dzūkai kalba, kad paskutinė vieta nuo galo yra pirma vieta nuo priekio. Puikus rezultatas, tai kodėl negalima dirbti?
A. Miškinienė – A. Klėjui: „Kalbėti daug, tai dar nereiškia, kad gerai“. Dzūkai kalba, kad debatuose A. Klėjus stengėsi labai daug ir tuščiai kalbėti, taip slėpdamas nepasitikėjimą savimi ir nekompetenciją, nes blaškėsi nuo Airijos parlamento iki Lenkijos kaimo.

Audrius Klėjus:
„Tapęs meru, sėdėčiau tarp Lazdijų ir Vilniaus“. Dzūkai kalba, kad, ko gero, naująjį merą būtų galima rasti pusiaukelėje tarp Lazdijų ir sostinės – ir Lazdijai netoli, ir sostinė šalia.
Lazdijų ligoninėje galima būtų atlikti plastines operacijas ir priimti ligonius iš kitų rajonų“. Dzūkai kalba, kad mūsų krašte tikrai nebūtų didelio poreikio padidinti papus ar išpūsti lūpas, o poniutės iš Vilniaus ar Kauno vargu ar važiuotų gražintis į Lazdijų ligoninę.
„Išvytas iš Lazdijų, dirbau Marijampolėje“. Dzūkai kalba, kad Lazdijuose atmestinai darbą atliekantiems darbuotojams tikrai nelengva surasti darbą, bet trėmimo „troikos“ čia jau neveikia beveik 70 metų.
„Lazdijų rajone 89 proc. žvyrkelių, todėl žmonės išvažiuoja gyventi į kitus miestus“. Dzūkai kalba, kad ši statistika yra labai pasenusi, ji buvo tokia, kai A. Klėjus dirbo administracijos direktoriumi.

Jonas Matulevičius:
„Lazdijuose gali būti tik vaikų ir chirurgijos skyriai, sujungti į vieną“. Dzūkai kalba, kad tokiu atveju sergantys vaikai turėti nešioti basonus po operacijų gulintiems suaugusiems.
„Reikia kurti Verslo parką. Tai mero ir seniūno pareiga“. Dzūkai kalba, kad geriausiai tokiam darbui tiktų Lazdijų seniūnė.
„Sakote, kad galima pragyventi iš nedidelio žemės sklypo, auginant avietes? Avietės genda, vyno juk iš jų nepagaminsi“. Dzūkai kalba, kad šis žmogus apie reikalus, susijusius su alkoholiu, tikrai gerai išmano.
„Lazdijuose geresnis išsilavinimas negu Krosnoje. Prastesni vaikai važiuoja į Šventežerio mokyklą“. Dzūkai kalba, kad kandidatas, matyt, visai pametė smegenis, kad drįsta „kvalifikuotai“ skirstyti vaikus į geresnius ir prastesnius bei nurodyti, kur kam mokytis.
„Mūsų jaunimui reikia ne tik gražių sienų, bet ir darbo vasarą. Reikia vyresniuosius įdarbinti stovyklose, kur jie maitintų ir prižiūrėtų jaunesniuosius“. Dzūkai kalba, kad mokyklinukų maitinti nereikia, jie patys sugeba pavalgyti.
„Reikia paskaičiuoti, ar užsimoka išlaikyti mokyklą. Jei neužsimoka, ją reikia uždaryti“. Dzūkai kalba, kad jei kas už ką nors užsimoka, tai ir turi. Gerai, kad kandidatai dar nepamiršo kalbėti tarmiškai.

Arūnas Markūnas:
„Aš nei višta, nei gaidys, kad užtupdyčiau darbo vietas“. Dzūkai kalba, kad savivaldybės kontrolierius yra kilęs ne iš Lazdijų krašto, todėl neturi čia giminių, kuriuos norėtų įdarbinti savivaldybėje.

Saulius Petrauskas:
„Ar galima dirbti su tais, kurie nebus išrinkti?“ Dzūkai kalba, jog kai kurie kandidatai savo galimybes mato rožinėmis spalvomis ir drąsiai dėlioja draugų ir nedraugų grupes. Kas garantuoja, kad jie bus išrinkti?

Dzūkė V. D. kalba, kad „ponai, jūs visi atėjote į debatus jiems nepasiruošę“.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: