Dzūkų žinios

Krikštonyse pakvipo įkurtuvėmis

Dalintis:
Susipažinti su įgyvendinamais darbais buvo nuvykę Lazdijų rajono savivaldybės meras A. Margelis ir atsakingi darbuotojai.

Šiuo metu Krikštonyse vykdoma laisvalaikio salės rekonstrukcija. Įvykdžius darbus tikimasi užtikrinti Lazdijų rajono savivaldybės Krikštonių krašto gyventojų socialinį saugumą, gerinti kultūrinės ir bendruomeninės veiklos vykdymo kokybę, remti saviveiklininkų iniciatyvas. Susipažinti su įgyvendinamais darbais buvo nuvykę Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis, Lazdijų kultūros centro direktorius Arūnas Sujeta, Lazdijų kultūros centro specialistė projektams Eglė Kubilienė, specialistė viešiesiems pirkimams Irma Gurevičienė, Krikštonių laisvalaikio salės kultūrinių renginių organizatorė Lena Švetkauskienė.
„Džiaugiuosi, kad buvęs mokyklos pastatas bus atnaujintas, sutvarkytas ir pritaikytas vietos bendruomenės poreikiams. Tikiuosi, kad kultūriniai renginiai, įvairios tradicinės šventės, minėjimai, edukacinės veiklos vyks vis dažniau ir draugėn suburs dar daugiau šio krašto gyventojų. Nereikėtų užmiršti, kad apšiltinus pastato perdangą bei pakeitus senus langus ir duris, padidės ir pastato energetinis efektyvumas, taip bus sunaudojamas mažesnis energijos kiekis pastato apšildymui bei sutaupomos lėšos“, – vykstančiais darbais džiaugėsi Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis.
Atnaujinant Krikštonių laisvalaikio salės pastatą bus atliekami šie kapitalinio remonto darbai: apšiltinta pastato perdanga, pakeista stogo danga, sutvarkant lietaus vandens nuvedimo sistemą ir ant pastato esančią lauko apšvietimo sistemą, įrengiama žaibosauga; pakeistos lauko durys ir seni langai; atliekamas sienų dažymas, grindų remontas betonuojant, lubų remontas, apšvietimo sistemos remontas; suremontuota mažoji salė, joje įrengiant elektros instaliaciją ir apšvietimą bei pakeičiant radiatorius ir prijungiant patalpas prie šildymo sistemos; lauko laiptų remontas ir panduso įrengimas, kad patalpomis lengvai galėtų naudotis judėjimo negalią turintys ir senyvo amžiaus asmenys.
„Mūsų siekis – užtikrinti efektyvią visų laisvalaikio salių veiklą, padėti saviveiklininkams, meno, šokių, dramos kolektyvams, kapeloms, ansambliams ir kitiems aktyviems bendruomenės nariams įgyvendinti savo idėjas ir iniciatyvas. Džiugu, kad ir Krikštonyse pagerės darbo ir kultūrinės veiklos įgyvendinimo, repeticijų sąlygos“, – kalbėjo Lazdijų kultūros centro direktorius Arūnas Sujeta.
Krikštonyse iki 2010 m. veikė Krikštonių pagrindinė mokykla, kuri, nelikus mokinių, buvo uždaryta, o pastatas perduotas valdyti Lazdijų kultūros centrui. Šiuo metu čia įsikūrusios veikia Krikštonių laisvalaikio salė ir Lazdijų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Krikštonių padalinys. Anksčiau pastatas buvo skirtas mokslui, tačiau įgyvendinus projekte numatytas veiklas bus pakeista į kultūros paskirtį. Atlikus visus numatytus remonto darbus atsinaujinusioje Krikštonių laisvalaikio salėje bus laukiami Krikštonių krašto gyventojai, Krikštonių laisvalaikio salės ir bibliotekos skyriaus darbuotojai, Noragėlių seniūnijos gyventojai bei visi atvykstantys gyventojai iš aplinkinių kaimų, rajonų.
Krikštonių laisvalaikio salės pastato rekonstrukcijos darbai vykdomi Lazdijų kultūros centrui įgyvendinant „Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos“ projektą „Krikštonių laisvalaikio salės pritaikymas bendruomenės poreikiams“. Visa preliminari projekto vertė yra 250 000 eurų, o savivaldybė daliniam finansavimui skiria 50 000 eurų. Numatoma projekto įgyvendinimo trukmė – 12 mėn., tačiau tikimasi, kad vasaros pabaigoje visi darbai jau bus baigti.
Atnaujinus Krikštonių laisvalaikio salę pridėtinė vertė bus sukuriama kultūrinėje srityje, ypač bendruomenės atžvilgiu. Gyventojams bus komfortiškiau organizuoti įvairius renginius bei pasirengti kituose miestuose, rajonuose vykstančioms bendruomenių ir kitoms šventėms. Tikimasi, kad į Noragėlių seniūnijoje vykdomą kultūrinę veiklą bus sukviečiama dar daugiau gyventojų, bus stiprinama vietos bendruomenė ir saviveiklininkų iniciatyvos.

Lazdijų r. sav. ir Lazdijų kultūros centro inf.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: