Dzūkų žinios

Dėl cigaretės smurtavo prieš tėvą

Dalintis:

Alytaus apylinkės teismo Lazdijų rūmų teismo teisėjai išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje A. P. buvo kaltinamas nežymiu sveikatos sutrikdymu. Vyras sėdo į teisiamųjų suolą dėl to, kad neblaivus smurtavo prieš savo tėvą dėl cigaretės.
Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad A. P., būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, per Naujuosius metus apie 9 valandą ryto gyvenamojo namo kambaryje smurtavo artimoje aplinkoje prieš savo artimą giminaitį – tėvą D. P., kuriam kojomis ir rankomis sudavė apie 15 smūgių į įvairias kūno vietas bei medine kėde sudavė nukentėjusiajam vieną smūgį, taip sukėlė fizinį skausmą.
Kaltinamasis A. P., pareiškus jam įtarimus, savo kaltę pripažino, paaiškino, kad tos dienos ryte parėjo namo, norėjo parūkyti, todėl nuėjo pas tėvą į kambarį paprašyti cigaretės. Jam tėvas cigarečių nedavė, todėl supyko, sugriebė tėvą už megztinio ir ištraukė iš lovos ant grindų. Gulinčiam ant grindų tėvui kumščiais sudavė į šonus, į kitas kūno vietas apie 15 smūgių, kur tiksliai pataikė, nepamena. Jis tėvui dar kelis kartus spyrė. Tada tėvas pažadėjo duoti cigaretę, todėl nustojo jį mušti. Nukentėjusysis atsistojo ir vėl pradėjo šnekėti, kad neduos cigaretės, todėl A. P. supyko dar labiau, prie spintos pamatė stovinčią medinę kėdę, ją paėmė ir vieną kartą kėde sudavė tėvui, pataikė gal į ranką, tiksliai nepamena, nes buvo neblaivus. Apie įvykį policijos pareigūnams papasakojo ir nukentėjusysis, kuris teigė, kad konfliktas kilo dėl to, kad jis sūnui nedavė cigaretės. Jis jautė fizinį skausmą – skaudėjo įvairias kūno vietas. Po smūgių kraujas nebėgo, mėlynių neliko, tik kairės rankos alkūnė buvo nubrozdinta.
Teismas išnagrinėjęs šią baudžiamąją bylą nustatė, kad A. P. padarė tyčinį nusikaltimą. Kaltinamasis neteistas, buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės už analogiškos nusikalstamos veikos padarymą, baustas administracine tvarka, nedirbantis, gyvenamosios vietos seniūnijos charakterizuojamas teigiamai.
Teismas A. P. pripažino kaltu ir paskyrė jam keturis mėnesius viešųjų darbų, įpareigodamas per paskirtą laiką neatlygintinai dirbti po 30 valandų per mėnesį visuomenės labui.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: