Dzūkų žinios

Didžiausio kraštiečių palaikymo rinkimuose sulaukė mero Artūro Margelio komanda

Dalintis:
Rinkimuose pergalę šventusios A. Margelio komandos „Pirmyn!“ nariai neslėpė džiaugsmo dėl pasiektų rezultatų ir Lazdijų krašto žmonių pareikšto pasitikėjimo.

Linas Greičius

Praėjusį sekmadienį vykę savivaldos tarybų ir merų rinkimai akivaizdžiai parodė, kuo žmonės pasitiki ir kam norėtų patikėti rajono valdžios vairą.
Lazdijų krašto žmonės savo poziciją išsakė tiesiai šviesiai – daugiausia balsų paskyrė visuomeniniam rinkimų komitetui A. Margelio komanda „Pirmyn!“, o merų rinkimuose nenugalimas buvo dabartinis Lazdijų vadovas Artūras Margelis.

Rinkėjai – labai aktyvūs
Tai, kad mūsų krašto žmonėms svarbi rajono ateitis, įrodė ir tas faktas, jog rinkėjų aktyvumas buvo itin didelis, smarkiai viršijantis šalies vidurkį.
Balsavimo procesas prasidėjo dar praėjusį trečiadienį, kai vyko išankstinis balsavimas. Teise balsuoti iš anksto Lazdijuose pasinaudojo itin daug žmonių – per 800.
Daugiausia tarp balsavusiųjų iš anksto – Lazdijų miesto, Kirsnos, Kapčiamiesčio apylinkių rinkėjai.
Mūsų rajono žmonės buvo labai aktyvūs, rinkimuose dalyvavo per 62 proc. balso teisę turinčių asmenų, o tuo tarpu Lietuvos vidurkis – 47,80 proc.
Aktyviausiai balsavo Stebulių (73,03 proc.), Žagarių (70,31 proc.) apylinkių rinkėjai, o tingiausiai savo pilietinę pareigą atliko Varnėnų (44,04 proc.) ir Noragėlių (46,42 proc.) apylinkių balsuotojai.

Pirmieji rezultatai – apie 21 val.
Sekmadienį 20 val. visos rinkimų apylinkės buvo uždarytos ir prasidėjo balsų skaičiavimas. Atskirai buvo skaičiuojami pretendentų į rajono savivaldybės tarybą biuleteniai ir pretendentų į merus lapeliai.
Pirmieji rinkimų rezultatai buvo pateikti iš mažiau rinkėjų turinčių apylinkių. Nuo pat rezultatų skelbimo pradžios buvo akivaizdžiai matyti rinkimų lyderis – A. Margelio komanda „Pirmyn!“. Rezultatai iš esmės nepasikeitė.
Po vidurnakčio buvo suskaičiuoti visų apylinkių, išskyrus Lazdijų miesto, balsavimo rezultatai ir jie rodė A. Margelio komandos „Pirmyn!“ ir kandidato į merus Artūro Margelio pergalę pirmajame rinkimų ture.
Komiteto atstovai laimėjo 8 mandatus rajono taryboje, o A. Margelis pirmajame merų rinkimų ture surinko beveik 30 proc. rinkėjų balsų.
Rinkimų naktį kalbintas A. Margelis teigė esąs patenkintas rinkimų rezultatais ir labai džiaugėsi savo komanda, kuri per trumpą laiką sugebėjo susitelkti ir pelnyti krašto žmonių pasitikėjimą.
„Manau, kad tokiam rezultatui daugiausiai įtakos turėjo tai, kad rajono žmonės supranta, ką esame nuveikę jų labui, kiek gerų pasikeitimų yra ne tik Lazdijų mieste, bet ir atokiausiuose kaimuose“, – sakė A. Margelis.
Į merų rinkimų antrąjį turą, kuris vyks kovo 17 dieną, pateko A. Margelio komandos „Pirmyn!“ vedlys Artūras Margelis ir antrąją vietą pirmajame ture užėmusi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatė Ausma Miškinienė.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: