Dzūkų žinios

Pilietiškas dzūkas socialiniuose tinkluose susprogdino bombą

Dalintis:
G. Gražulevičius: „Noriu, kad mūsų krašte būtų kuo mažiau pykčio ir nesantaikos, todėl į viską stengiuosi žiūrėti su linksma šypsena.“

Rinkimų laikotarpiu, kai politikai viešojoje erdvėje negaili aštrių pasisakymų savo oponentų atžvilgiu, atsiranda malonių išimčių. Viena iš jų – pilietiško Lazdijų jaunuolio sukurta daina, socialiniuose tinkluose surinkusi dešimtis tūkstančių sekėjų.
Lazdijuose gyvenantis ir paprastu kiemsargiu dirbantis Gintaras Gražulevičius savivaldybės rinkimų maratone tapo tikra socialinių tinklų įžymybe. Jis sukūrė autentiškus žodžius vienai visiems gerai žinomai melodijai ir linksmą kūrinį sudainavo prieš vaizdo kamerą. Šis smagus vaizdelis labai greitai paplito virtualioje erdvėje ir sulaukė per 26 tūkst. sekėjų.
Dainelės žodžiai žaisminga forma perteikia Lazdijų mero rinkimuose dalyvaujančių pretendentų nuotaikas: „Pro mažą miestelį Lazdija tekėjo ir plukdė laivelį žvejų…“

Apie šį puikiai pavykusį projektą kalbamės su G. Gražulevičiumi.
– Gintarai, ar seniai muzikuojate?
– Nuo septynerių metų groju. Kai mokiausi mokykloje, dalyvaudavau įvairiuose renginiuose, tai yra mano saviraiška.

– Kaip kilo mintis sudainuoti dainą apie rinkimus?
– Lengviausia buvo sukurti žodžius, jų net neužrašinėjau, viskas vyko spontaniškai. Paskui pritaikiau muziką.

– Kodėl pasirinkai rinkimų temą?
– Tai kad aplinkui visi apie tai ir kalba. Dažniausiai piktai, o man norėjosi pažvelgti linksmai. Koncertuodamas važinėju po rajoną ir džiaugiuosi matydamas puikias kultūros erdves. Tikrai pas mus yra labai daug puikių dalykų, o kai kas vis niurzga ir viskuo piktinasi. Norėjau suvienyti mūsų krašto bendruomenę, kad nesipyktų dėl rinkimų, o smagiai pasijuoktų. Gali ir iš manęs juoktis, aš esu tikras krikščionis ir visiems atleidžiu.

– Ar nustebino toks didelis dėmesys Tavo vaizdo įrašui? Ar esi anksčiau ką nors panašaus kėlęs į socialinius tinklus?
– Kartais įkeldavau įvairių dalykų, dažnai sulaukdavau pašaipų. O šis įrašas viršijo visus mano lūkesčius – 26 tūkstančiai susidomėjusiųjų man buvo maloni staigmena. Ko gero, daugiau gyvenime nepavyks pasiekti tokio rezultato.

– Kokių komentarų sulaukei?
– Visokių buvo, bet dažniausiai – geranoriški. Labai smagu, kad komentavo ne tik mūsų krašto žmonės, bet ir visos Lietuvos socialinių tinklų naršytojai. Labai buvo smagu skaityti garbaus amžiaus moteriškių iš Žemaitijos šiltus žodžius.

– Renkiesi humoro žanrą?
– Taip. Žinau, kad tai labai sunkus kelias, nes lietuvius nuoširdžiai prajuokinti labai sunku. Mes bijome juoktis pilna burna ir atvira dūšia. Pas mus Lazdijuose buvo smagi komanda „Dzyvų Dzyvai“, bet jie jau pasitraukė nuo scenos. Jaučiu pareigą užimti žmonių linksmintojo vietą.

– Ačiū už pokalbį ir smagios kūrybos.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: