Dzūkų žinios

Šeštokų mokykla tapo „Olimpinės kartos“ nare

Dalintis:
„Olimpinė karta“ – tai 14 metų vykstantis ilgalaikis projektas, skirtas vaikų ir jaunimo olimpiniam ugdymui.

Kovo 21 dieną Žalgirio arenoje vyko 5-asis „Olimpinio švietimo forumas“, kurio tema „Sportas + švietimas = 21 amžiaus galimybės“. Šio forumo metu buvo priimti nauji nariai į Lietuvos tautinio olimpinio komiteto organizuojamą vaikų ir jaunimo olimpinio ugdymo programą „Olimpinė karta“, tarp kurių ir Lazdijų r. Šeštokų mokykla.
Olimpinė karta – tai 14 metų vykstantis ilgalaikis projektas, skirtas vaikų ir jaunimo olimpiniam ugdymui, olimpinių idėjų ir sporto kaip ugdymo priemonės sklaidai Lietuvoje. Projekte dalyvauja daugiai kaip 100 ikimokyklinių ir bendrojo ugdymo įstaigų iš visos Lietuvos. Pagrindinė projekto mintis – olimpinio švietimo integravimas į bendrojo ugdymo turinį.
Įvairiose pamokose mokiniai suspažįsta su vis kita olimpinio sąjūdžio sritimi: sužino apie olimpinių žaidynių istoriją, geografiją, sporto šakas, sportininkų pasiekimus, olimpinių žaidynių organizavimo specifiką, mokosi patys pasidaryti medalius, talismanus, kitus olimpinius simbolius.
Kiekvienais metais organizuojami konkursai įvairaus amžiaus vaikams, finansuojami mokyklų ir ikimokyklinių įstaigų projektai (olimpinės dienos, savaitės renginiai, žaidynės, kitos veiklos), rengiami seminarai bei mokymai pedagogams.
Labai džiaugiamės, kad ir mūsų Lazdijų r. Šeštokų mokykla prisijungė prie „Olimpinės kartos“ šeimos.

Vaidas Jasevičius, kūno kultūros mokytojas

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: