Dzūkų žinios

Šventežerio mokykloje šurmuliavo Kaziuko mugė ir Užgavėnės

Dalintis:

Guoda Zaveckaitė,
Kornelija Burbaitė,

Šventežerio mokyklos penktos klasės mokinės

Kovo 5 diena Šventežerio mokykloje prasidėjo netradiciškai, skambėjo skardus juokas ir aidėjo šurmulys. Nešini įvairiomis gamybai reikalingomis priemonėmis skubėjo ne tik mokytojai, mokiniai, bet ir tėvai. Renginys prasidėjo mokyklos sporto salėje, kur buvo prisiminta šv. Kazimiero diena. Visus susirinkusius pasveikino 8 klasės mokinės ir mokyklos direktorius Artūras Čiurlionis.
Vėliau mokiniai išsiskirstė į dirbtuvėles. Darbščių rankų ir miklių pirštų laukė net šešios dirbtuvėlės. Gražiausius gaminius iš sūrios tešlos kūrė mokiniai, kuriems padėjo talentinga mamytė Ieva Ošikienė. Tie, kurie labai myli augalus, savo rankomis galėjo pasipuošti stiklainiuką ir pasisodinti kaktusą „Kaktusų dirbtuvėlėje“. Nepamirštami įspūdžiai liko ir tiems, kurie pasirinko gaminti sodus iš šiaudų. Didelį būrį darbštuolių pasigaminti papuošalus iš karoliukų sukvietė kruopščioji mamytė Viktorija Juknevičienė. Šventežerio mokyklos bendruomenė draugauja ne tik vieni su kitais, bet ir su gyvūnais bei paukščiais. O parskridusiems paukšteliams būtinai reikia namų. Inkilai taip pat buvo gaminami ir bus iškelti šalia mokyklos. Darbui vadovavo technologijų mokytojas Arūnas Navickas.
Kai darbą baigė dirbtuvėlių lankytojai, prasidėjo didysis šurmulys – Kaziuko mugė. Mokiniai ir tėveliai pardavinėjo gaminius ir mėgavosi, kad iš savo rankų darbo galima ir uždirbti. Tą dieną buvo pažymėta ir Užgavėnių šventė. O kaip gali tokia šventė vykti be persirengėlių ir kaukių? Mokiniai dirbtuvėlėje kartu su technologijų mokytoja Lina Žaliauskiene pasigamino ir spalvingų kaukių, kuriomis galėjo pasipuošti. Iš mugės šurmulio Lašininis ir Kanapinis visus išsikvietė į lauką, kur mokyklos kieme surengė kautynes. Nors oras ir nedžiugino, bet visi smagiai stebėjo kautynes ir deginamą Morę. Už ištvermę ir dalyvavimą šventėje visi susirinkusieji buvo pavaišinti Užgavėnių blynais, kuriuos kepė valgyklos virėjos. O net 50 kiaušinių padovanojo Vytautas ir Irena Mažeikai.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: