Dzūkų žinios

Ansamblinio dainavimo konkurse nugalėjo Lazdijų meno mokyklos dainininkai

Dalintis:

Ričardas Lapaitis

Veisiejų kultūros namuose įvyko respublikinis vaikų ir jaunimo ansamblinio dainavimo konkursas-festivalis „Mes – tai muzika“. Jį organizavo Lazdijų meno mokyklos teorinis-vokalinis skyrius. Šiame konkurse varžėsi Alytaus jaunimo centro, Birštono, Varėnos Jadvygos Čiurlionytės, Marijampolės meno mokyklų bei Lazdijų meno mokyklos ir Veisiejų skyriaus dainininkai.
Šiemet konkurso dalyvius vertino Šakių meno mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Ramunė Valaitienė, Varėnos Jadvygos Čiurlionytės vyresnioji mokytoja metodininkė Daiva Selevičienė ir Lazdijų rajono Kučiūnų mokyklos vyresnysis muzikos mokytojas Juozas Pileckas.
Konkursą vedė Lazdijų meno mokyklos mokinių tarybos nariai – Monika Grigaitytė ir Vakaris Vaitulionis. Visus dalyvius ir svečius pasveikino Veisiejų seniūnas Zenonas Sabaliauskas. Po konkurso jaunieji dainininkai buvo vaišinami skaniomis bandelėmis ir kvapnia arbata bei lankėsi Veisiejų regioninio parko lankytojų centre.
Komisijos pirmininkė Ramunė Valaitienė sakė, jog šio respublikinio vaikų ir jaunimo ansamblinio dainavimo konkurso tikslas – puoselėti nacionalines muzikos tradicijas, lietuviškos muzikos išsaugojimą, ugdyti mokinių kūrybiškumą, skatinti ansamblinį dainavimą ir tęsti bendravimą tarp respublikos muzikos ir meno mokyklų. Ji padėkojo Lazdijų meno mokyklai už puikų konkurso organizavimą. Visi konkursantai buvo suskirstyti į tris amžiaus kategorijas. Vieno pasirodymo metu dalyvavo mažiausiai 2 dainininkai, daugiausiai 12. Dalyviai privalėjo atlikti du kūrinius ir tik gyvai – be mikrofonų. Muzikinis pritarimas be muzikinių fonogramų. Vienas iš kūrinių – būtinai lietuvių kompozitoriaus. Klausytojai galėjo pamatyti 15 pasirodymų ir išgirsti net 30 dainų. Šio konkurso koordinatorė buvo Lazdijų meno mokyklos teorinio-vokalinio skyriaus metodinės grupės vadovė Edita Česnulienė.
Šiame konkurse sėkmė ir vėl lydėjo Lazdijų meno mokyklos dainininkus. Konkurso-festivalio „Mes – tai muzika“ laureatais tapo jaunučių ansamblis (mokytoja Eglė Malinauskienė), popgrupė „Či-ki-ta“ bei duetas Greta Labenskaitė ir Agnė Židžiūnaitė (mokytoja Diana Tulabienė). Popgrupei „Či-ki-ta“ taip pat buvo įteikta nominacija už ansambliškumą, o Gretai ir Agnei pritarusiam Lazdijų meno mokyklos elektro-akustiniam ansambliui, kurio vadovas Linas Bankauskas, nominacija už originaliausią dainos pritarimą.
Konkurse dalyvavo ir kiti talentingi Lazdijų meno mokyklos dainininkai: Veisiejų skyriaus vokalinis ansamblis (mokytoja Rasa Sabaliauskienė), duetai Viltė Vaitulionytė ir Viltė Tulabaitė bei Deinara Vereščinskaitė ir Martyna Tamulionytė (mokytoja Violeta Česnulytė). Visiems konkurso dalyviams buvo įteikti diplomai.
Konkurso pabaigoje visus dalyvius ir nugalėtojus pasveikino bei Lazdijų rajono savivaldybės atminimo dovanėles komisijos nariams įteikė Lazdijų meno mokyklos direktorė Renata Mockevičienė.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: