Dzūkų žinios

Malonus sutapimas: gimtadienio proga sveikino Pepė ir visi knygų draugai

Dalintis:

Dineta Babarskienė

Apsilankyti Lazdijų rajono savivaldybės socialinės globos centre „Židinys“ gera, juolab, kad čia visada būsi sutiktas su šypsena. O juk tądien Staidaruose apsilankė Lazdijų viešosios bibliotekos mobili biblioteka su šūsniu naujausių knygų, dainomis, šokiais, skaitiniais. Nežinia, iš kur išdygo ir Pepė, kuri visus pradžiugino, mat ko tik ji su vaikais nesugalvojo: išbandė rankos tvirtumą, kilojo štangas, darė atsispaudimus, dovanų atvežė, o sužinojusi, kad tądien vienas berniukas švenčia gimtadienį, tuoj įsitraukė į linksmybes. Visko čia būta daug. Net Socialinės globos centro „Židinys“ direktorius Egidijus Aleksonis gailėjosi, jog negalėjo pats šventiniame renginyje dalyvauti.
„Lazdijų mobilioji biblioteka atvyko tikrai į neeilinę vietą, kviesdama visus tiesiog pasvajoti“, – sakė Ričardas Lapaitis pasidžiaugęs, kad dar ir visai netikėtai į vieno berniuko gimtadienio šventę pakliuvo. O juk gimtadienis – pati geriausia diena svajoti ir ne tik tam, kuris švenčia. „Svajoti reikia visiems. Dar niekada tiek daug nekalbėjome apie svajas, muziką, knygas ir jų herojus“, – sakė Ričardas. Kartu su mobiliąja biblioteka atvyko ir muzikantai, dainininkai, literatai. Jaunasis pianistas, daugelio konkursų laureatas, Lazdijų meno mokyklos mokinys Ugnius Bondorevas (mokytoja Vilma Grigaitienė) privertė visus pasijusti kaip gerame koncerte, taip virtuoziškai vaikinukas grojo. Mokytojos Rūtos Marcinonienės mokinė pianistė Ūla Bakanovaitė (Veisiejų skyrius) taip pat stebino, mat pirštai taip greitai bėgiojo klavišais, kad visi pripažino, jog net sužiūrėti sunku. Plojimų negailėta Lazdijų meno mokyklos mokytojai Eglei Malinauskienei ir jos talentingai mokinei Lukai Bagdonaitei, kuri pakviesta apsilankyti Staidaruose greit sutiko, o mama Asta patikino, kad geriausia tartis su mokytoja Egle, mat ji geriau žinanti. „Džiaugiuosi, kad ir mokytoja Eglė, ir Lukos mama Asta, o ir pati Luka buvo geranoriškai nusiteikusios“, – prisipažino pakalbintas Ričardas Lapaitis. Tądien kaip niekad daug ypatingų žmonių sugužėjo į Staidarus. Nustebino Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos moksleivė Rimgailė Kardokaitė, kuri mintinai išmokusi ilgą, nepaprastai aktualų kūrinį apie patyčias (jos mokytoja Birutė Plečkaitienė). Kiek laiko teko Rimgailei sėdėti prie knygos, kol viską išmoko, nė pati, ko gero, nepasakytų, bet tikino, kad nebuvo sunku. O štai Lazdijų viešosios bibliotekos vaikų skyriaus vyr. bibliotekininkė Ramunė Daugirdaitė atvyko su glėbiu dar spaustuvės dažais kvepiančių knygų kviesdama vaikus užsukti į biblioteką. Tądien Ramunė vaikus pakvietė kartu pasiklausyti vienos istorijos: įdomios, ilgos ir be pabaigos. „Paskaitysite patys knygelę ir sužinosite“, – paslaptingai šypsodamasi sakė ji. Na, o Pepė nežinia, iš kur prisistačiusi pas vaikus su lagaminu, kurį vos tempė, prisigalvojo visokiausių įdomybių: šoko, dainavo, atsispaudimus darė, rankos stiprumą išbandė, štangą kilnojo, dovanas dalijo, su vaikais gimtadienį šventė ir svajones galvojo pačias neįtikėčiausias. Nors pati prisipažino, kad jau daug atsispaudimų nepadaro ir arklio jau nepakelianti. „Metai jau ne tie“, – mostelėjo ranka Pepė ir vėl su vaikais įsitraukė į šventinį šurmulį. Visame šiame šurmulyje su visais kartu dalyvavo ir šio centro darbuotojos – socialinė darbuotoja Laura Garbenčienė ir socialinė pedagogė Vaida Jarmalienė. Smagu buvo visiems. „Ačiū už nuoširdumą ir šilumą“, – sakė atvykusieji šių namų šeimininkams atsisveikindami jau kaip seni geri draugai, apsikabindami ir pasakydami vienas kitam iki kito karto, iki greito pasimatymo. „Laikas, kai ten buvau, buvo vertas kiekvienos minutės“, – brūkštelėjo Pepė savo „Facebook“ paskyroje.
„O aš netrukus pakviesiu į kitas keliones… Su Lazdijų mobiliąja biblioteka, knygomis ir jų herojais“, – pažadėjo Ričardas Lapaitis.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: