Dzūkų žinios

Paskutinės minutės pasiūlymai: kaip susiplanuoti atostogas už prieinamą kainą?

Dalintis:

Atėjus vasarai ir prasidėjus atostogų sezonui, socialiniuose tinkluose pavydžiai sklaidome draugų nuotraukas iš kelionių ir pasvajojame, kaip norėtume atsigulti po palme, leistis į nuotykių kupiną žygį ar pasivaikščioti po didžiuosis pasaulio miestus. Deja, dėl noro taupyti pinigus paskolai, namams, specialybės keitimo, pasiruošimo šeimos pagausėjimui ar daugelio kitų priežasčių šie planai taip ir lieka tik mūsų galvose. Tačiau reikėtų nepamiršti, kad pasaulio pažinimas ir kelionės planavimas neprivalo ištuštinti jūsų piniginės – yra begalė būdų norimas šalis aplankyti minimaliomis sąnaudomis. Vieni pasiryžta savanorystei, kiti pasinaudoja Erasmus ar Work and Travel programomis, o kitiems geriausia išeitimi tampa paskutinės minutės pasiūlymai.
Paskutinės minutės pasiūlymai – tai skrydžių, kelialapių apgyvendinimo ir kitos panašios paslaugos, kurioms pritaikoma nuolaida todėl, kad paslaugos laikotarpis prasidės artimiausiu metu. Paprastai paskutinės minutės pasiūlymai paskelbiami likus ne daugiau nei mėnesiui iki išvykimo ir ši data gali mažėti net iki tokių skelbimų, kuriuose nurodomas išvykimas vos už keleto dienų. Žinoma, norint keliauti pigiau nepakanka tik žinoti, kad kažkur rinkoje yra galimybė įsigyti paskutinės minutės pasiūlymus. Jei ieškote tokios kelionės, turite būti pasiruošę.

Paskutinės minutės pasiūlymai – ne visiems
Kad ir kaip jums svarbi mažesnė kaina, kad ir kaip norėtumėte išvykti atostogų, jei priklausote atitinkamam žmonių tipui, paskutinės minutės pasiūlymai gali ne tik neatitikti jūsų lūkesčių, bet ir sugadinti kelionę. Pavyzdžiui, jei esate didelis prabangos ir patogumo šalininkas. Paprastai liukso klasės viešbučiams ir itin prabangioms kelionėms paskutinės minutės pasiūlymai nėra taikomi, o jei ir taikomi, net ir su nuolaida šių kelionių kaina yra pakankamai didelė. Norint atostogauti su mažesniu biudžetu ir gauti aukščiausio lygio aptarnavimą, puikų vaizdą pro langą ir gardų maistą, greičiausiai nepavyks sutilpti į numatytą sumą. Tokiais atvejais rekomenduojama važiuoti į artimesnes šalis, pasidomėti, kokiose valstybėse kainos žemesnės ir visą kelionę organizuotis patiems, atskirai perkant skrydį, viešbutį ir ieškant pervežimą galinčių suteikti žmonių ar bendrovių.
Paskutinės minutės pasiūlymai nepatiks ir tiems, kurie mėgsta viską žinoti iš anksto ir nesugeba ramiai bei džiaugsmingai sureaguoti, kuomet kas nors pasako „ruoškis, poryt leidžiamės į kelionę“. Kadangi ieškant pasiūlymų paskutinę minutę turite būti pasiruošę išvykti bet kada artimiausiu metu ir tiksliai nė nežinote, į kokią šalį pasitaikys proga nukeliauti, tai tikrai nepatiks mėgstantiems viską kontroliuoti ir spontaniškumo stoka pasižymintiems žmonėms.

Vietoje viešbučio – Airbnb.com
Jei radote labai pigų paskutinės minutės pasiūlymą skrydžiui į išsvajotą šalį, tačiau viešbučiai ten jums per brangūs, pabandykite Airbnb.com paslaugas. Tai pasaulinė platforma, kuria žmonės dalinasi savo nekilnojamu turtu ir už prieinamą mokestį leidžia apsistoti kambariuose ar apartamentuose. Taip galite gauti puikų kambarį šalia centro už sumą, už kurią jums geriausiu atveju išeitų tik nakvynės namų nuoma. Jei nepasitikite šia programa ir visgi norite apsistoti viešbutyje, galite pabandyti paskambinti keletui kelionių organizatorių ir paprašyti, kad jie paieškotų viešbučių už jūsų turimą sumą.

Vietinės ekskursijos
Jei jus domina paskutinės minutės pasiūlymai su visu kelionės paketu, į kurį įeina ir skrydis, ir viešbutis, ir kitos paslaugos, kelionė bus brangesnė, tačiau galite sutaupyti rinkdamiesi ne organizatoriaus siūlomas, o vietines ekskursijas. Paprastai jos kainuoja mažiau ir siūlo tą patį ar net dar platesnį pasirinkimą. Tik turėkite omenyje, kad tai rekomenduojama viešint saugiose šalyse ir mokant bent vieną pagrindinių užsienio kalbų.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: