Dzūkų žinios

Policijos komisariate kūrybingai paminėta Saugaus eismo diena

Dalintis:

Saugaus eismo dienai paminėti Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Lazdijų rajono policijos komisariatas organizavo piešinių konkursą „Keliaukime saugiai“. Balandžio 12 d. Lazdijų r. PK viršininkas Vidmantas Kondrackis ir Lazdijų rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Vytuolis Valūnas apdovanojo šio konkurso nugalėtojus.
2019 m. vasario 18 d. – kovo 29 d. vykusiame konkurse dalyvavo net 123 mokiniai iš dešimties Lazdijų rajono savivaldybės mokyklų. Konkurso pagrindinis tikslas buvo ugdyti tinkamo elgesio visuomenėje normas, atsakomybę, skatinti kūrybines iniciatyvas minint Saugaus eismo dieną bei taip prisidėti prie vaikų užimtumo, kūrybingumo ugdymo, formuoti saugų ir atsakingą elgesį keliuose. Visus piešinius vertino kompetentinga komisija, kuri atsižvelgė į temos atitikimą, aktualumą, idėjos originalumą, meninės raiškos priemonių valdymą, kūrybiškumą ir estetiškumą.
Paaiškėjo, kad 1–2 klasių grupėje I vietą laimėjo Šventežerio mokyklos mokinė Eva Saidė Laurynė (mokytoja Irina Radvilavičienė), II vietą – Lazdijų mokyklos-darželio „Kregždutė“ mokinė Toma Vaškevičiūtė (mokytoja Virginija Nikitina), o III vietą užėmė Lazdijų mokyklos-darželio „Kregždutė“ mokinė Gustė Kurauskaitė (mokytoja Zita Lažaunykienė) ir Kapčiamiesčio mokyklos mokinys Denisas Žakauskas (mokytoja Asta Gylienė).
3–4 klasių grupėje nugalėjo Lazdijų meno mokyklos mokinys Titas Butanavičius (mokytoja Rita Vaickelionienė), II vietą
užėmė Aštriosios Kirsnos mokyklos mokinė Goda Jotautytė (mokytoja Audronė Bendaravičienė), o III – Šventežerio mokyklos mokinė Karina Aleksandravičiūtė (mokytoja Inga Tumasonienė) ir Lazdijų mokyklos-darželio „Kregždutė“ mokinė Deimantė Abromaitytė (mokytoja Janina Skripkaitė).
5–8 klasių grupėje I vietą laimėjo Stebulių mokyklos mokinė Vaiva Čiurlionytė (mokytoja Gintarė Maciulevičienė), II vietą laimėjo Lazdijų meno mokyklos mokinė Vanesa Amšiejūtė (mokytoja Rita Vaickelionienė), III vietą – Krosnos mokyklos mokinė Gerda Kubiliūtė (mokytoja Inga Kūlokienė) ir Kučiūnų mokyklos mokinė Akvilė Inokaitytė (mokytoja Irma Čokailienė).
Vienam mokiniui atiteko ir specialusis prizas. Sveikinimai ir dovanos už originaliausią darbą buvo įteiktos Lazdijų mokyklos-darželio „Kregždutė“ trečios klasės mokiniui Ugniui Butkauskui (mokytoja Rita Balytienė).
Prizininkams buvo įteikti diplomai ir simbolinės dovanėlės su Lietuvos policijos simbolika, kitiems dalyviams – policijos bičiulio Amsiaus padėkos raštai, spalvinimo knygelės ir saldžios dovanėlės. Visi 123 mokiniai buvo pasveikinti ir apdovanoti. Lazdijų r. PK viršininkas Vidmantas Kondrackis visiems dalyviams linkėjo kurti ir savo kūryba dalintis su kitais, nes visų dalyvių talentas paliko neišdildomą įspūdį.
Už bendradarbiavimą, už vaikų kūrybinių iniciatyvų skatinimą ir dalyvavimą piešinio vertinimo komisijoje padėkos įteiktos Lazdijų rajono savivaldybės administracijos tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorei Laimai Stankevičienei ir Lazdijų meno mokyklos mokytojai Ritai Vaickelionienei.

Alytaus apskrities VPK informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: