Dzūkų žinios

Savaitės komentaras Ar į Lazdijų rajono savivaldybę sugrįš karinis komunizmas?

Dalintis:
Adomo Žilinsko piešinys.

Ateinantį pirmadienį seną rajono valdžią pakeis nauja. Kai kam tai yra prasta naujiena, kai kas to laukė kaip išganymo, bet demokratiški ir laisvi rinkimai įvyko, ir visi turi susitaikyti su rezultatais, kokie jie bebūtų. Kol kas apie naują rajono valdžią galime spręsti pagal asmenybes, kurios užims svarbiausius postus Lazdijų rajono savivaldybėje. Kaip teigia įvairūs šaltiniai, postai jau išsidalinti, tad belieka laukti krūvos pažadų, kurie buvo išdalinti per rinkiminę kampaniją, vykdymo ir gausybės žodžių pavertimo kūnu.
Nauja merė A. Miškinienė ir prie jos prisijungusios kitos politinės jėgos parėmė savo rinkiminę kampaniją A. Margelio kritika. Juk kai pats nebuvai meru ir nedirbai rajono labui, kritikuoti labai lengva, nes kas nedirba, tas neklysta. Bet tokie jau yra rinkiminės kampanijos ypatumai. Juk pati A. Miškinienė rajono labui kol kas nieko nėra nuveikusi, tad kritikuoti buvo lengviau nei lengva. Na, bet palikime tai istorijai. Atrodo, laimėjai rinkimus, burk komandą ir kaupk jėgas naujam darbui, bet A. Miškinienei to negana. Kai jau įsivažiavo, niekaip negali sustoti. A. Miškinienė toliau kritikuoja buvusį merą. Tad kyla pavojus, kad tik pradėjusi dirbti dėl visų sunkumų, su kuriais susidurs darbe, ji ir toliau kaltins buvusį merą. Kad taip bus daroma, buvo galima nuspėti iš anksto, kai A. Miškinienė pažadėjo tik atėjusi į darbą atlikti buvusios valdžios veiklos auditą ir išviešinti visus neva juodus A. Margelio darbelius. Ponia mere, kaip nesolidu! Geriau jau susipažinkite su Lazdijų rajono savivaldos istorija: panašūs auditai jau buvo atliekami anksčiau ir jie baigėsi šnipštu. Vietoj to, kad nieko nelaukus ir pradėjus naujus darbus ir jiems skyrus visą savo energiją, vėl bus dairomasi atgal ir gaištamas brangus laikas.
Apskritai visiems „žaliesiems valstiečiams“ būdinga dairytis atgal ir dėl savo nesėkmių kaltinti kitus: nuo R. Karbauskio iki S. Skvernelio. Visi prisimename, kaip premjeras ne tokiame ir sename susitikime Seirijuose nesustodamas gyrė save ir visiems bruko nuomonę, kad viskas, kas gero vyksta Lietuvoje, yra jo ir „žaliųjų valstiečių“ nuopelnas, o dėl dabartinių Lietuvos bėdų ir problemų kalti konservatoriai ir kiti anksčiau valdžioje buvę politikai. O tokie asmenys kaip A. Kubilius ir I. Šimonytė iš viso turėtų tupėti belangėje! Net pirmadienį vykusioje kandidatų į prezidentus diskusijoje G. Nausėdos paklaustas apie anksčiau gautą nuobaudą premjeras pradėjo kaltinti vieną žiniasklaidos priemonę ir kažkokias mistines juodąsias technologijas.
Nesužibėjo A. Miškinienė ir pergalingą vakarą, kai savo pergalę šventė Lazdijų „Gojuje“. Buvo nufilmuota ir paviešinta, kaip Lazdijų valstiečių vadas B. Rūtelionis skambino A. Margeliui ir iš jo atvirai tyčiojosi. Naujoji merė vietoj to, kad pasmerktų tokį atgrasų savo bendrapartiečio elgesį, susilaikė nuo komentarų, o juk tylėjimas reiškia pritarimą. Dar daugiau, vėliau „Dzūkų žinių“ paklausta apie tokį B. Rūtelionio elgesį, nauja merė apsimetė nesuprantanti, apie ką kalbama. Ponia mere, jūs esate jauna moteris ir politikė ir nusileidžiate iki tokio nepraustaburnio lygio?! O gal jums tinka posakis, kad žmogų galima ištraukti iš kaimo, bet kaimo iš jo niekaip? Juk baigėte aukštąjį mokslą ir ne vienerius metus dirbote ministerijoje, tad apie jūsų kultūrą turbūt daugelis per gerai manė. O gal apie kultūrą tarp „žaliųjų valstiečių“ kalbėti net nedera?
Merės A. Miškinienės retorika labai primena 2000 metų pavasarį, kai Lazdijų rajono meru tapo J. Matulevičius ir, pasak šviesaus atminimo S. Klimavičiaus, Lazdijų rajono savivaldybėje prasidėjo karinio komunizmo laikai. J. Matulevičius tuomet atleido per tuziną seniūnių palikdamas tik vieną. Nei vienas meras per savo vadovavimą rajonui neatleido tiek daug žmonių. Kalbama, kad J. Matulevičius gali tapti A. Miškinienės patarėju. Geresnio konsultanto, kuris buvo karinio komunizmo architektas kartu su R. Apanavičiumi, juk nerasi!
Iš permainų koalicijos stovyklos visuomenę vis pasiekia žinios, kad naujoji rajono valdžia atleis dalį žmonių, tiksliau, į skyrių vedėjų ir įstaigų direktorių postus sieks susodinti savus žmones. Juk dar Iljičius yra sakęs, kad kadrai yra viskas. Tad vėl kyla natūralus klausimas, ar vietoj naujų darbų nebus švaistoma energija keršijant, suvedinėjant senas sąskaitas ir ieškant buvusios valdžios padarytų klaidų?

Dalintis:

1 komentaras apie “Savaitės komentaras Ar į Lazdijų rajono savivaldybę sugrįš karinis komunizmas?”

Komentarai yra išjungti.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: