Dzūkų žinios

„Fizrukas“ D. Kepenis Seime surengė šamanų sambūrį

Dalintis:
Adomo Žilinsko piešinys.

Pirmadienį buvo balandžio pirmoji, kuri mūsų šalyje vadinama Melagių diena. Šią dieną stengiamės ką nors apgauti ir iš to skaniai pasijuokti. Bet visiškai nejuokinga buvo, kai pirmadienį Seime valstietis D. Kepenis sušaukė žmonių, pasisakančių prieš skiepus, sambūrį. Tuo metu, kai Lietuvoje itin padaugėjo sergančiųjų tymais dėl to, kad labai sumažėjo besiskiepijančių nuo jų skaičius, ne bet kas, o Seimo Sveikos gyvensenos komisijos pirmininkas D. Kepenis su savo bendraminčiais kalbėjo apie milžinišką skiepų žalą. Tai buvo ir yra iki šiol sunkiai suvokiamas sveiku protu faktas.
Jau ne vieneri metai pasivadinusios ekologiškomis mamomis moterys atsisako skiepyti savo vaikus. Žinoma, prisiklausiusios ir prisižiūrėjusios įvairios nepatikimos ir išgalvotos informacijos apie skiepų žalą. Mūsų šalyje vaikai nemokamai skiepijami nuo tuberkuliozės, hepatito B, kokliušo, difterijos, stabligės, poliomielito, tymų, raudonukės ir kitų ligų. Norint vaiką paskiepyti, reikalingas tėvų sutikimas, nes negalima to daryti prievarta ar slaptai. Vaikus skiepija visos pasaulio valstybės, ir kuo jos turtingesnės, tuo daugiau kompensuoja skiepų. Ar amerikiečiai, britai ir prancūzai bei kitos klestinčios tautos skiepytų vaikus, jeigu skiepai būtų žalingi? Juk skiepų vis daugėja, vakcinos tobulinamos toliau. Tik skiepijant išnyko raupai, baigia išnykti poliomielitas. Ekologiškos mamytės vietoj to, kad skaitytų ir domėtųsi pseudomoksline informacija apie neva kenksmingus skiepus, geriau tegul paklausia savo tėvų ir senelių, kaip dažnai anksčiau vaikai sirgo difterija, kokliušu, stablige, tymais, kiaulyte ir raudonuke. O juk dabar šiomis ligomis beveik niekas neserga. Ir tik dėl skiepų! Tėvai neskiepydami savo vaikų kėsinasi į jų teisę būti sveikais. Teigdamos, kad skiepai žalingi, mamos pamiršta, kad nepaskiepyti vaikai gali ne tik sunkiai susirgti ir tapti neįgaliais, bet net ir numirti. Juk išsivysčiusios Vakarų valstybės nemestų milijonų ir milijardų vakcinoms tobulinti. Ekologiškos mamytės vietoj to, kad domėtųsi melaginga informacija ir sąmokslo teorijomis, geriau tegul daugiau pasitiki savo srities profesionalais – medikais, nes šis mokslas vystėsi šimtmečiais ir akivaizdžių jo pasiekimų neįmanoma paneigti.
Taip pat dabar labai madinga būti vegetarais, veganais ir žaliavalgiais. Bet ar tai naudinga organizmui ir protinga mūsų gamtinėmis sąlygomis? Lietuvoje didžiąją metų dalį būna šalta, drėgna ir tamsu. Tad ar taip jau labai gerai atsisakyti mėsos, žuvies, vištienos ir eilės kitų maisto produktų? Tai ne tik neprotinga, bet ir be galo žalinga, nes rizikuojama ne tik savo sveikata, bet net gyvybe. Kitas reikalas tose valstybėse, kur ištisus metus šilta ir šviečia saulė. Čia galbūt ir galima valgyti vien vaisius, daržoves, grūdus ir riešutus. Kai mus vasaromis kamuoja 35 laipsnių karščiai, irgi per daug nesinori mėsos ir kartais pakanka vien šaltibarščių su bulvėmis ir daržovių bei vaisių. Bet malonumas vardu vasara greitai baigiasi ir organizmui minėtų gėrybių tikrai nepakanka. Be to, ir žmogaus smegenims reikalinga mėsa. Buvo atlikti moksliniai tyrimai, kurių rezultatai akivaizdūs – mėsėdžiai pasižymėjo žymiai aktyvesniu ir greitesniu mąstymu nei nevalgantys mėsos.
Dabar populiarios įvairios dvasinės praktikos. Žinoma, mūsų šalyje yra demokratija ir galima užsiimti tuo, kas legalu. Bet kaip dažnai susiduriama su dvasinio tobulėjimo praktikomis, kurios plauna patiklių ir lengvatikių žmonių smegenis ir paverčia juos fanatikais. Aišku, kad ne už ačiū! Už tai pasiima daugiau nei solidų atlygį. Jeigu įvairius kursus, seminarus ir praktikas vestų mokslininkai ar bent žmonės, besiremiantys sveika logika ir mokslinėmis žiniomis, viskas būtų neblogai. Deja, deja, panašiais dalykais užsiima įvairūs šarlatanai ir savamoksliai. Liūdna žiūrėti, kaip žmonės už tokius „savęs tobulinimo kursus“ išmeta į balą milžiniškas sumas ir tampa nemąstančiais ir aklais fanatikais.
Žinoma, niekas neuždraus tikėti ufonautais, sniego žmogumi, apie kurį visi girdėjo, bet niekas nematė, reinkarnacija, sąmokslu, kad pasaulį valdo žydai ir masonai, o amerikiečiai niekad neišsilaipino Mėnulyje, nes atseit viskas buvo suklastota ir nufilmuota Holivudo studijoje. Visuomet atsiras žmonių, neigiančių akivaizdžius faktus ir ilgamečiais bei itin kruopščiais moksliniais tyrimais paremtas žinias. Juk visur pilna pseudomokslinės informacijos ir sąmokslo teorijų bei dvasinių praktikų vadovų, kurie žino vienintelį „teisingą“ kelią. Tokia yra demokratijos kaina. Nuomonę gali reikšti kiekvienas, net ir niekuo nepagrįstą bei melagingą. Išsilavinęs ir protingas žmogus ant netikrų pranašų, šarlatanų ir dvasinių vadovų kabliuko vargu ar užkibs. Bet kiek jau žmonių nuo jų nukentėjo ir dar nukentės ateityje?

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: