Dzūkų žinios

Virš ligoninės finansininkės ­— tamsūs įtarimų debesys

Dalintis:
Skundą tirianti komisija nustatė, jog R. Dabravolskienė savo tarnybinį kompiuterį naudojo tarybos nario A. Vaišnoro individualios įmonės buhalterijai tvarkyti.

Į paviršių lenda nesąžiningi ir galimai nusikalstami kai kurių Lazdijų ligoninės darbuotojų darbeliai. Gali būti, jog ligoninės vyriausioji finansininkė savo tarnybiniame kompiuteryje tvarkė kitos įmonės buhalteriją. Panašu, jog ji sulauks teisėsaugos atstovų vizitų, kurie nieko gera nežada.

Sulaukė skundo
Lazdijų policija, meras, ligoninės vadovai sulaukė Lazdijų ligoninės darbuotojų skundo.
Jame rašoma: „Norime informuoti jus apie Lazdijų ligoninės vyr. buhalterės Romualdos Dabravolskienės piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi ir ligoninės resursų naudojimą savo asmeninėms reikmėms. Pranešame jums, kad nešiojamąjį kompiuterį ji savavališkai pasisavino iš ligoninės ir, mūsų žiniomis, laiko savo namuose arba yra perdavusi dukrai, gyvenančiai kitoje savivaldybėje. Galimai klastodama dokumentus, ji yra jį nurašiusi, kaip ir anksčiau ne vieną nurašė. Prašau kuo skubiau reaguoti ir užkirsti kelią tolimesnėms jos jau ne vienerius metus vykdomoms vagystėms mūsų ligoninėje.“
Gavęs šį skundą, ligoninės direktorių pavaduojantis Kęstutis Mazurkevičius sudarė komisiją situacijai ištirti.

Kompiuteris – pas pavaduotoją
Šios komisijos pirmininkas, direktoriaus patarėjas Egidijus Drėzas „Dzūkų žinioms“ sakė, jog komisija R. Dabravolskienės darbo vietoje jos kompiuterio nerado. Praėjus dviem valandoms, minėtas tarnybinis kompiuteris buvo surastas ligoninės vadovo pavaduotojos slaugai Aldonos Talandzevičienės kabinete.
„Paklausta, kaip šis kompiuteris atsirado direktoriaus pavaduotojos kabinete, A. Talandzevičienė teigė, jog jį savo atostogų metu jai buvo palikusi R. Dabravolskienė“, – pasakojo E. Drėzas.
Tačiau pats įdomumas laukė išanalizavus R. Dabravolskienės kompiuterio laikmenas. Paaiškėjo, jog šiuo kompiuteriu R. Dabravolskienė tvarkė tarybos nario Arūno Vaišnoro individualios įmonės buhalteriją.
„Akivaizdu, jog darbo ligoninėje metu R. Dabravolskienė dirbo ir kitame darbe – A. Vaišnoro individualioje įmonėje. Kas galėtų paneigti, jog ji tai darė nelegaliai, neturėdama su šia įmone darbo sutarties“, – retoriškai klausė E. Drėzas.

Komisija tęs tyrimą
Šiuo metu R. Dabravolskienės nešiojamasis kompiuteris yra užrakintas seife. Bus kviečiami informacinių technologijų specialistai ir toliau nagrinėjamos kompiuterio laikmenos.
Skundą tirianti komisija iki galo surinks visus duomenis ir juos pateiks teisėsaugos institucijoms.
R. Dabravolskienės pavardė spaudoje šmėžavo ir anksčiau, kai viešumon iškilo sergančio direktoriaus jai paskirtos algos dydis, kurio galėjo pavydėti net Kauno ar Santaros klinikų finansininkės.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: