Dzūkų žinios

Gražiausi kraštiečių žodžiai MOKYTOJAI BIRUTEI STACEVIČIENEI

Dalintis:
J. Žitkauskas ir V. Povilionienė.

Gegužės 21 d. Kapčiamiesčio miestelio bei seniūnijos gyventojus pasiekė skaudi žinia: eidama 86-uosius metus mirė gerbiama, mylima Mokytoja Birutė Stacevičienė. Paprašėme iš Kapčiamiesčio krašto kilususius žinomus žmones pasidalinti mintimis apie tai, kokį pėdsaką mokytoja Birutė paliko jų gyvenime.

Mūsų kraštietė, dainininkė, pagarsėjusi tradicinėmis liaudies dainomis ir moderniomis jų aranžuotėmis, Veronika Povilionienė teigė, kad kapčiamiestiečiai neteko iškilios asmenybės.
„Birutė Stacevičienė buvo mano auklėtoja ir lietuvių kalbos mokytoja. Jeigu galima pasakyti gražiausią žodį mokytojai, tai aš jį skiriu jai. Tai buvo pati šviesiausia, geriausia, išmintingiausia mokytoja, kurią buvau sutikusi. Aš nedažnai grįžtu į tėviškę, tačiau sugrįžusi visad prisimenu keletą žmonių, vienas iš jų – BIRUTĖ. Ji visą laiką bus su manimi. Esu labai dėkinga, kad teko ją pažinti, teko mokytis iš jos, semtis patirties ir gyvenimo meilės“, – sakė žinoma dainininkė.

Labai gražiais žodžiais Birutę Stacevičienę prisimena mūsų kraštietis, poetas, kultūrinių renginių organizatorius Juozas Žitkauskas.
„Neseniai iš Tėviškės Kapčiamiesčio atskriejo viena blogiausių man žinių – iš šio pasaulio iškeliavo Mokytoja BIRUTĖ STACEVIČIENĖ. Dažnas kapčiamiestietis drąsiai gali pasakyti, jog tai buvo Mokytoja visomis didžiausiomis ir svarbiausiomis prasmėmis. Būti Mokytojos BIRUTĖS mokiniu – tikra gyvenimo palaima, tai – sėkmė, lydinti visą gyvenimą.
Man asmeniškai labai skaudus praradimas. Netekau Žmogaus, kurio dėka esu šiame gyvenimo kelyje ir dėl to niekada nesigailėjau. Mokytoja plačiai man atvėrė vartus į literatūrą, kultūrą. Dažnai pagalvoju, kur ir kuo būčiau, jeigu ne Jos atidus pastebėjimas, paskatinimas, vėliau ir nuoširdus džiaugsmas dėl nudirbtų darbų. Gyvenimas, ypač mano likimo žmonėms, dažniausiai būna negailestingas. Mokytojos BIRUTĖS dėka jis man buvo gerokai prasmingesnis“, – kvietė išsaugoti šios iškilios asmenybės atminimą J. Žitkauskas.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: