Dzūkų žinios

Jaukus Motinos dienos paminėjimas Naujojoje Kirsnoje

Dalintis:

Dineta Babarskienė

Pirmasis gegužės sekmadienis – Motinos diena. Tą dieną išreiškime meilę, pagarbą, padėką savo Mamoms. Kaip pavasaris džiugina mus savo žiedais, taip ir mes stengiamės pradžiuginti savo kilniaširdes, pasiaukojančias, mus mylinčias Mamas, nes jų triūsas, rūpestis, meilė lydi visą gyvenimą. O jei toji pati brangiausia jau kapų kalnelyje ilsisi, amžinojo poilsio atgulusi, belieka žvakelę uždegti, poterėlį sukalbėti.
Tądien į Naujosios Kirsnos laisvalaikio salę rinkosi mamos į šventinę popietę, skirtą joms ir tik joms. Jauki šventė, nuoširdus pasibuvimas, gėlės ir ašaros mamų akyse. Mamas ypač pradžiugino įteikti rožių žiedai. Dvasingas reginys dovanotas mamoms su meile ir pagarba. O jų visas pulkas susirinko salėn prasmingai praleisti šventinės popietės.
„Kartais mamai užtenka tik pakštelėjimo į žandą ir ji viską atleis, supras ir dargi pati susigraudins“, – sakė Naujosios Kirsnos kaimo jaunieji skaitovai. Gitaros skambesys, daina ir gėlės visoms mamos: jaunoms, vyresnėms, jau ilgą ir prasmingą gyvenimo kelią nukeliavusioms. „Mylėkime ir saugokime savo mamas“, – sakė Naujosios Kirsnos kaimo bendruomenės pirmininkė Neringa Apolskienė. Poetė Lina Marcinkevičienė lygino mamą su saule – tik ji viena taip geba savo švelniomis rankomis savus vaikus apkabinti, priglausti, suprasti ir užjausti. O jau paskui užgrojo, uždainavo Lazdijų kultūros centro tradicinė kaimo kapela „Dziedukai“ (vadovas Romas Mazėtis). Ir dainavo, ir plojo visa salė, ir šypsenos švietė mamų veiduose. Paskutinė daina ne tik su „Dziedukais“, bet ir pats maestro Vitas Trampas kopė scenon kartu padainuoti, o jiems pritarė visos mamos.
Dėmesio mamai niekada nebus per daug, nes nėra brangesnio žmogaus už mamą. Tai ypač supranti, kai turi savo vaikus. Ir gyva ar mirusi mama – ji visada išlieka kiekvieno širdyje. Ir taip bus visada. „Būkite sveikos ir laimingos“, – sakė renginio vedėja Marytė Trampienė.
Šventė mamoms paliko malonų įspūdį.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: