Dzūkų žinios

Krosnos mokykla festivalyje „English Just for Fun“

Dalintis:
Krosnos mokyklai šįsyk atstovavo 7 klasės mokiniai, kurie suvaidino trumpą pjesę „The Best British Writer“.

Jūratė Sutkuvienė

2019 m. gegužės 17 d. Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijoje vienuoliktą kartą vyko tradicinis kasmetinis festivalis „English Just for Fun“ (liet. „Anglų kalba yra smagumėlis“), kuriame šiais metais – 18 pasirodymų iš devynių Lazdijų rajono savivaldybės mokyklų. Krosnos mokyklai šįsyk atstovavo 7 klasės mokiniai, kurie suvaidino trumpą pjesę The Best British Writer (liet. „Geriausias britų rašytojas“).
Trumpas pjesės siužetas. Šiandieninėje visokio plauko talentų šou, x faktorių ir įvairiausių linksmybių pertekusioje eroje vyksta geriausio britų rašytojo rinkimai, į kuriuos savo laimę išbandyti užklysta Viljamas Šekspyras (Justas Pankūnas). Trys savimi patenkintos visažinės žiuri komisijos narės (Monika Montvilaitė, Viktorija Pankūnaitė, Žymantė Dumčiūtė) pirmiausiai pasipiktina, kad rašytojas kilęs ne iš Londono, o kažkokio nežinomo Straford upon Avon. Jos sunkiai, kone springdamos taria keblius autoriaus pjesių „Hamletas“ ir „Makbetas“ pavadinimus, staiga nudžiunga išgirdusios, jog trečioji pjesė „Romeo ir Džiuljeta“ apie dviejų jaunuolių meilę. Bet sužinojusios, kad ir ši istorija baigiasi mirtimi, skelbia griežtą verdiktą, nes juk mirties tema nepatogi, nesuteikia palaimos ir pasitenkinimo. Todėl gavęs tris „ne“ su palinkėjimu, jog niekada nebus garsus, Viljamas Šekspyras šou vedėjos (Gerda Kubiliūtė) yra išprašomas iš scenos. Tai štai tokia nūdienos realybių šou realybė.
Žiūrovų nepasitenkinimą ir baubimą, kurių prisodrinta šiandienos erdvė, pasirodymo metu atliko Rugilė Sajatauskaitė, Gabrielė Skroblaitė ir Gabrielė Pavilonytė. Scenoje nepasirodė, bet užkulisiuose tiksliai kaip šveicariški laikrodžiai dirbo garso operatorė Miglė Kučinskaitė ir žiūrovų salėje fotografė Austėja Kizelevičiūtė. Už dekoracijas dėkingi esam kūrybingai dailės mokytojai Ingai Kūlokienei.
Renginio pradžioje visus dalyvius sveikino, jais džiaugėsi kuo didžiausios sėkmės linkėjo ir Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos direktoriaus pavaduotoja Edita Pavasarienė, ir Lazdijų rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistė Jūratė Jasiulevičienė, kuri pabaigoje mokytojams įteikė vedėjo Vytuolio Valūno padėkas. Nuoširdžiausiai ačiū anglų k. mokytojai Ilonai Ragelienei, kuri ir šiemet, kaip kasmet, nepriekaištingai sustygavo šios šventės vyksmą.
Šis renginys žavus tuo, kad nėra konkurencijos, kad nereikia laimėti aukso medalių, kad dalyvių sėkmė nematuojama nei metrais, nei centimetrais. Praplėsiu šią mintį mokslininko Alberto Einšteino patarimu jaunimui, kuriame, išaukštindamas tarnystę žmogiškumui, jis kvietė geriau išpažinti vertybes, o ne sėkmę, nes juk sėkmingu laikomas tas, kuris daugiau gauna iš gyvenimo, o ne tas, kuris į jį ką nors įneša pats. Mums labai patinka visų laikų žymiausio mokslininko kvietimas. O Jums?

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: