Dzūkų žinios

Lazdijų rajono tarybos opozicija nesnaudžia, jau raitojasi rankoves

Dalintis:

Viltis, jog naujai suformuota Lazdijų rajono savivaldybės taryba galės buldozeriu priiminėti savo pačių sudėliotus sprendimų projektus, gali greitai žlugti. Rajono taryboje formuojasi rimta opozicija, kuri pasirengusi aktyviai dirbti ir akylai kontroliuoti valdančiųjų darbą.
Vakar Lazdijų rajono savivaldybės tarybos frakcijos „Pirmyn!“ nariai įteikė savivaldybei viešą pareiškimą „Dėl opozicijos sudarymo“.
Pareiškime teigiama, jog frakcija „Pirmyn!“ dirbs opozicijoje, kad nesiūlys savo kandidato sudarant savivaldybės vykdomąją instituciją bei kandidato į mero pavaduotojo pareigas. „Lazdijų rajono tarybos opozicijoje dirbsime atsakingai, konstruktyviai ir racionaliai, sąžiningai atstovausime Lazdijų rajono savivaldybės gyventojų teises ir viešuosius interesus“, – rašoma pareiškime.

Didžiausios tarybos frakcijos „Pirmyn!“ seniūnas Artūras Margelis turėtų tapti opozicijos lyderiu.
Viešą pareiškimą pasirašė tarybos nariai A. Margelis, Gintautas Salatka, Jonas Stankevičius, Daiva Ambrazevičienė, Ričardas Dulskas, Česlova Šmulkštienė, Artūras Kašalynas ir Odeta Lenkauskienė.
Jauniausias frakcijos narys Jonas Stankevičius įsitikinęs, jog darbas opozicijoje yra ne mažiau svarbus už veiklą valdančiojoje daugumoje.
„Šiuo metu nematome galimybės dirbti valdančiojoje daugumoje, nes apie tai net nebuvo pokalbių su dauguma pasiskelbusiais tarybos nariais. Manau, jog darbas opozicijoje yra labai svarbus, jei norime išmintingų, skaidrių ir visiems Lazdijų krašto žmonėms priimtinų sprendimų“, – sakė J. Stankevičius.
Jis pastebėjo, jog dabartiniai valdantieji ilgą laiką nedirbo valdančiojoje daugumoje, todėl jiems trūks patyrimo ir supratimo.
„Mes būsime aktyvi ir produktyvi opozicija, ne tokia, kuri buvo anksčiau, kai sugebėdavo per ketverius metus pateikti vos vieną kitą tarybos sprendimo projektą. Tikroji opozicija turi būti stovinti priešais ir sakanti tiesą apie daromas klaidas, kylančias grėsmes, viešojo intereso ir įstatymų pažeidimus, ginanti gyventojų teises ir viešuosius interesus. Mes akylai stebėsime valdančiųjų darbą, pateiksime alternatyvius tarybos sprendimų variantus, tačiau nebūsime griaunančioji jėga, nes esame įsipareigoję atstovauti savo rinkėjų interesams“, – sakė J. Stankevičius.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: