Dzūkų žinios

Mobilioji biblioteka atvežė dainų ir poezijos

Dalintis:

Dineta Babarskienė

Tądien Naujosios Kirsnos bendruomenės namuose šurmulys netilo. Į bendruomenę atvyko Lazdijų Jaunimo centro darbuotoja Aida Audzevičiūtė, mobilioji biblioteka su savo geranoriškais pagalbininkais. Ir ką gi jie visi čia veiks? „Tuoj viską sužinosite“, – šypsojosi Naujosios Kirsnos bibliotekos bibliotekininkė Agnė Milkuvienė.
Ir tuoj susirinkusieji susiskirstė. Kas norėjo, klausėsi Aidos paskaitos ir, žinoma, pabandė patys daryti popierines gėles… iš servetėlių. Taip, iš paprastų paprasčiausių servetėlių. Ir ne taip čia viskas paprasta, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. „Reikia tik truputėlio kantrybės“, – šypsojosi tikindama Aida. O kiek džiaugsmo, kai rankose pamažu skleidėsi žiedai… Įvairiaspalviai žiedai pražydo tiesiog akyse. „Reikia tik ryškių spalvų servetėlių parduotuvėje surasti“, – visą šio grožio paslaptį atskleidė Aida.
Kiti gi dainas traukė kartu su Gintaru Gražulevičiumi. Daina žinoma ir visi tuoj uždainuoja. Poetė Zita Tumosienė skaitė eiles. Autorė skaitė eilėraščius iš savo pačios naujausios knygos. Tai buvo jos ir renginio dalyvių gyvas bendravimas – apsikeitimas vidiniu jausmu. Ir vėl dainuota. Ričardas Lapaitis taip pat pasidalijo savo kūryba, kuri rašyta ekstremaliomis sąlygomis, jo išskirtinių klajonių po pasaulį metu. „Jūs dirbkite, o mes jums padainuosime“, – juokavo vyresnieji žiūrėdami, kaip jaunimas popierines gėles mamoms gamina.
„Ačiū už svetingą priėmimą. Gražius bendruomenės namus turite. Čia taip jauku“, – sakė literatų klubo „Lazdijų menė“ prezidentas Ričardas Lapaitis. Gaila tik, kad laiko vis trūksta. „Kitą kartą ilgiau pasišnekučiuosime, tikiuosi, kad jūs dar priimsite mus savo bendruomenėje“, – sakė jis džiaugdamasis, jog mobili biblioteka rieda po rajoną nešdama kad ir mažą džiaugsmą – šįkart mamoms.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: