Dzūkų žinios

Savivaldybės administracijos vadovui projektuojamas įspūdingas atlyginimas

Dalintis:
 Lazdijų rajono savivaldybės administracijos direktorė Ilona Šaparauskienė ir direktorės pavaduotojas Saulius Petrauskas (kairėje).

Nors naujoji valdžia deklaravo, jog taupys rajono biudžetą, tačiau tarybos dauguma užsimojusi paskirti įspūdingus atlyginimus savivaldybės administracijos vadovams.
Rytoj taryba svarstys ir balsuos už kandidatus į savivaldybės administracijos direktoriaus ir jo pavaduotojo postus. Taip pat tvirtins naujųjų administracijos vadovų tarnybinius atlyginimus.
Pagal projektą, į savivaldybės administracijos direktoriaus postą pretenduoja dabar Vilniuje gyvenanti ir dirbanti Ilona Šaparauskienė, o jos pavaduotoju valdantieji nori matyti Lazdijų socialdemokratų vadovą Saulių Petrauską.
Įdomu tai, kad naujajai administracijos direktorei numatyta skirti įspūdingą atlyginimą – 3027 eurus per mėnesį prieš mokesčius.
Pareiginės algos koeficientas – 17,5. Jos alga gali būti vos dviem šimtais eurų mažesnė nei merės. Pretendentė neturi stažo valstybės tarnyboje, jai neteko dirbti savivaldoje.
Buvęs savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Salatka turėjo tenkintis daug kuklesne alga, jo pareiginės algos koeficientas – 14,5, todėl alga sudarė 2508 eurus prieš mokesčius. Tiesa, G. Salatka turėjo nemažą darbo valstybės tarnyboje stažą, todėl jam priklausė priedas.
Kai kurie tarybos nariai svarsto, jog tokia įspūdinga alga būsimajai administracijos direktorei skirta tam, kad galėtų padengti kelionės iš Vilniaus į Lazdijus išlaidas.
Administracijos direktoriaus pavaduotojui numatyta daug kuklesnė alga. Pareiginis algos koeficientas – 14. Lygiai toks pats, kaip ir buvo nustatytas ankstesniajam administracijos direktoriaus pavaduotojui Jonui Stankevičiui.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: