Dzūkų žinios

Už brolio sumušimą – keturi mėnesiai viešųjų darbų

Dalintis:

Smurtas artimoje aplinkoje dar dažnas reiškinys mūsų visuomenėje. Tačiau sugriežtinus įstatymus tokių išpuolių sukėlėjai, dažniausiai tuo metu buvę dar ir girti, vis dažniau sėda į teisiamųjų suolą bei sulaukia atpildo. Šįkart apie tai, kaip vyriškis sumušė savo brolį ir dėl to apkaltino jam susukusią galvą degtinę, nes jei būtų blaivus, to būtų nedaręs.
Alytaus apylinkės teismo Lazdijų rūmų teisėjai išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje T. P. buvo kaltinamas fizinio skausmo sukėlimu ir nežymiu sveikatos sutrikdymu.
T. P. policijos pareigūnams įkliuvo kovo 18 dieną, kai sumušė savo brolį K. P. Atlikę ikiteisminį tyrimą policijos pareigūnai nustatė, kad tą dieną T. P. kelyje Lazdijai–Gudeliai automobilyje „Audi 80“ rankomis tris kartus sudavė broliui į veido sritį bei, tęsdamas nusikalstamą veiką, gyvenamajame name rankomis dar du kartus sudavė į veidą. Taip K. P. padarė poodines kraujosruvas abiejuose dešinės akies vokuose, sumušė smilkinį, nosį, lūpą.
Kaltinamasis savo kaltę pripažino visiškai. Paaiškino, kad tą dieną Lazdijuose vartojo alkoholinius gėrimus. Po to automobiliu kartu su broliu K. P. važiavo namo. Važiuojant jis sukonfliktavo su broliu, kuris vadino jį įvairiais necenzūriniais žodžiais. Todėl supykęs sudavė ranka broliui tris smūgius į veidą, pataikė į akį. Suprato, kad skaudėjo. Grįžę į namus toliau vartojo alkoholinius gėrimus ir tarp brolių vėl įvyko žodinis konfliktas dėl tų pačių priežasčių, kaip ir automobilyje, tad T. P. supykęs sudavė broliui dar du smūgius. Vieną pataikė į veidą, kitą į ranką. Kai sudavė smūgį į veidą, broliui pradėjo bėgti kraujas. Konfliktas baigėsi, kai brolis pasakė, kad iškvies policijos pareigūnus. Atvykę policijos pareigūnai smurtautojui nustatė daugiau nei trijų promilių girtumą. Šis suprato, kad dėl jo suduotų smūgių automobilyje ir namuose broliui skaudėjo, matė, kad jam liko sužalojimai, dešinė akis buvo patinusi, išryškėjo mėlynė. Blaivus taip nebūtų pasielgęs. Kaltinamasis niekur nedirba, gyvena su motina ir dviem broliais.
Apklausiamas nuo brolio nukentėjęs K. P. paaiškino, kad kilo konfliktas tuomet, kai davė juos vežusiam vairuotojui 10 eurų už kelionę. T. P. priekaištavo, kad per mažai davė, o vėliau jį pradėjo mušti. Namuose taip pat kilo ginčas, kuris paskui peraugo į muštynes. Abu broliai buvo girti – T. P. nustatytas 3,43 promilės girtumas, o K. P. nustatytas 2,60 promilės girtumas.
Teismas konstatavo, kad kaltinamasis T. P. padarė nusikaltimą, priskirtiną prie nesunkių nusikaltimų, jis neteistas, galiojančių administracinių nuobaudų neturi, gyvenamosios vietos seniūnija nurodo, kad nusiskundimų dėl jo elgesio šeimoje ar visuomenėje nėra gavusi.
Teismas išnagrinėjęs bylą T. P. pripažino kaltu ir paskyrė 4 mėnesius viešųjų darbų, įpareigojo neatlygintinai dirbti po 30 valandų per mėnesį, iš viso 120 valandų, visuomenės labui.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: