Dzūkų žinios

Visi kviesti į renginių ciklą paminėti Europos dieną

Dalintis:

Dineta Babarskienė

Lazdijų viešoji biblioteka kvietė į renginių ciklą paminėti Europos dieną „Mes – pilietiška bendruomenė“. Šių metų Europos dienos minėjimo tikslas – skatinti rajono gyventojus dalyvauti ir atsakingai balsuoti Europos Parlamento rinkimuose. Tad Lazdijų rajono savivaldybės viešoji biblioteka organizuodama Europos dienos renginius didžiausią dėmesį skyrė balsavimo teisę turintiems bendruomenės nariams, nepalikdama nuošaly ir vaikų.
Jau nuo pat ryto skambanti muzika kvietė miesto gyventojus ir svečius dalyvauti šventėje, buvo primenama gegužės 26 dieną nepamiršti atsakingai balsuoti Europos Parlamento rinkimuose. Prieš akis laukė visa diena, kupina įvairių renginių. Kiekvienas tądien galėjo pasitikrinti žinias Europos egzamine.
Mokinukams buvo skelbtas konkursas „Aš balsuoti negaliu, bet Tave drąsiai kviečiu!“. Vaikai piešė knygų skirtukus, kuriuos pristatė į biblioteką. Juose kvietė balsuoti savo tėvelius, senelius ir visus, turinčius balsavimo teisę. Bibliotekoje skirtukai buvo padauginti ir štai gegužės 9 dieną organizuotoje akcijoje „Nebūk abejingas! Ateik balsuoti!“ Lazdijų miesto širdyje – Lazdijų miesto aikštėje – šie skirtukai buvo dalinti miesto gyventojams ir svečiams. Taip raginti visi suaugusieji dalyvauti Europos Parlamento rinkimuose.
Bibliotekos lankytojai buvo pakviesti į knygos „Žmonės, kurie saugo Europą“ pristatymą. Dalyvavusiems ir papasakojusiems įdomias istorijas buvo padovanotos knygelės.
Į kūrybines-edukacines dirbtuves kviestos šeimos kurti atspaudus, simbolizuojančius tai, kas, dalyvio nuomone, yra svarbiausia per 15 metų Lietuvos narystės ES. Ekslibrisai buvo labai skirtingi, įdomūs, o svarbiausia, suteikė daug džiaugsmo patiems kūrėjams, išmėginantiems neįprastą techniką. Tad edukacinėse kūrybinėse ekslibriso kūrimo dirbtuvėse su Lolita Braza padirbėjusieji ne tik savo darbelį į namus išsinešė, bet ir gavo pažymėjimą, žymintį dalyvavus mokymuose ekslibriso edukacijoje „Vienas atspaudas“.
Buvo klausytasi ir paskaitos, pateikta vizualinė medžiaga, kaip atrodė Lazdijai prieš 15 metų ir dabar. Akcentuota, jog reikia mokėti pasidžiaugti tuo, ką turime, kad esame lietuviai, ir nepabūgti drąsiai priimti ateities iššūkius. O jau paskui išsileista į teminę ekskursiją „Lazdijai ir Europos Sąjunga“: aplankyti nauji, renovuoti pastatai, nusifotografuota miesto aikštėje bei prie paminklo Adolfui Ramanauskui-Vanagui. Dar kartą apsidairyta po vis gražėjančius Lazdijus, kuriuos net architektai vadina persikiniu miestu. Džiugu, kad Lazdijų Jaunimo centre tądien lankėsi Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos mokytoja Audronė Pileckienė ir visas būrys jos šauniųjų mokinių. Prieš 15 metų Lietuva įstojo į ES, o tądien į renginį atėjusi mergaitė kaip tik gimusi 2004 metais, tad buvo sveikinta Europos dienos proga. Jaunimo centro darbuotojos dėkoja Jaunimo Europos komandos nariui Arnui Žuklijai bei savanoriams fotografams Gintautei Menkevičiūtei ir Martynui Kolkai už gražų bendradarbiavimą.
Dėmesys skirtas ir jaunimui, turinčiam teisę balsuoti, ir dar tik ateityje įgysiančiam tokią teisę. Buvo organizuotas protų mūšis „Aš viską (ne) žinau“, kurio tikslas pagilinti turimas žinias apie Europos Sąjungą bei paskatinti pilnamečius jaunuolius balsuoti. Trys jaunuolių komandos aiškinosi, kas daugiau žino apie Europos Sąjungą. „Svarbiausia, kad atsirado nemažas būrys norinčių dalyvauti protų mūšyje ir jiems tai buvo įdomu“, – sakė Lazdijų Jaunimo centro darbuotojos.
Tad abejonių nėra, kad Lazdijų viešosios bibliotekos renginių ciklas Europos dienai paminėti buvo įdomus, prasmingas ir pilnas naujų atradimų bei žinių.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: