Dzūkų žinios

A. Miškinienė ­­— tarp Lietuvos savivaldybių asociacijos vadovų

Dalintis:
A. Miškinienė tapo viena iš keturių LSA prezidento M. Sinkevičiaus (trečias iš kairės) pavaduotoja.

Trečiadienį vyko XXV Lietuvos savivaldybių asociacijos (toliau – LSA) suvažiavimas, kurio metu naujuoju LSA prezidentu išrinktas Jonavos rajono meras, socialdemokratas Mindaugas Sinkevičius. O viena iš jo pavaduotojų išrinkta Lazdijų rajono savivaldybės merė Ausma Miškinienė.
Buvęs ūkio ministras M. Sinkevičius perėmė LSA vadovo kėdę iš Druskininkų mero Ričardo Malinausko.
„Dėkoju už man išreikštą pasitikėjimą, stengsiuosi savo darbu, veikla nenuvilti. Norėčiau padėkoti mūsų ilgamečiam vadovui Ričardui Malinauskui už jo nuoširdų darbą, kuris turbūt kainavo daug sveikatos, kantrybės“, – kalbėjo M. Sinkevičius. Suvažiavimo metu savivaldos atstovai už jo kandidatūrą balsavo vienbalsiai ir vienas narys susilaikė.
„Savivaldybių asociacijos prezidentu buvau 16 metų. Man teko garbė vadovauti šiai asociacijai 4 kadencijas. Patirtis ne kartą įrodė, kad pagrindinis bendro darbo sėkmės veiksnys – tai mūsų susitelkimas. Visi mes esame skirtingų pažiūrų, priklausome skirtingoms partijoms ar komitetams, tačiau, gindami bendruosius savivaldybių interesus, gindami tai, kas rūpi mums ir savivaldybių gyventojams, sugebame stebėtinai susitelkti“, – susirinkusiesiems teigė R. Malinauskas.
LSA suvažiavime vienbalsiai patvirtinti Lietuvos savivaldybių asociacijos ateinančių ketverių metų veiklos prioritetai – tai savivaldybių finansinio savarankiškumo stiprinimas, savivaldybių skolinimosi ribojimų mažinimas, teisės disponuoti valstybine žeme savivaldybėms suteikimas ir subalansuotas bei tvarus regionų ekonomikos augimas.
Renginio metu išrinkti ir nauji LSA viceprezidentai. Be jau minėtos A. Miškinienės, jais tapo Palangos miesto savivaldybės meras Šarūnas Vaitkus, Elektrėnų savivaldybės meras Kęstutis Vaitukaitis ir Akmenės rajono savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas.
Suvažiavime dalyvavo 182 delegatai iš visų Lietuvos savivaldybių. Renginio svečiai – Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis, Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis, Seimo valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto pirmininkė Guoda Burokienė bei komiteto nariai, taip pat Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininkas Andriejus Stančikas, ministrai, Vyriausybės atstovai ir kiti asmenys.
LSA vienija visas 60 Lietuvos savivaldybių. Asociacija sprendžia savivaldybių bendrąsias problemas, atstovauja joms šalies valdžios ir valdymo institucijose, užsienio valstybių savivaldybių bei kitose tarptautinėse organizacijose.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: