Dzūkų žinios

Antikorupcijos komisija atvėrė vartus Kapčiamiesčio bendruomenės projektui

Dalintis:
V. Danauskienė buvo išrinkta Antikorupcijos komisijos vicepirmininke. (© DELFI / Andrius Ufartas)

Šią savaitę į pirmąjį posėdį susirinkusi Lazdijų rajono savivaldybės tarybos Antikorupcijos komisija sprendė ne tik organizacinius klausimus, tačiau ėmėsi svarstyti ir merės Ausmos Miškinienės pateikto klausimo dėl lėšų skyrimo tikslingumo Kapčiamiesčio bendruomenės projektui.
Komisijos pirmininkas, kuriuo paprastai skiriamas opozicijos atstovas, frakcijos „Pirmyn“ narys Ričardas Dulskas „Dzūkų žinioms“ teigė, jog komisija išsirinko pirmininko pavaduotoją. Ja tapo Lazdijų rajono bendruomenės deleguota žurnalistė Vilma Danauskienė.
Komisijos nariai diskutavo ir dėl kai kurių Antikorupcijos nuostatų pakeitimų. Buvo pasiūlyta komisijos posėdžius transliuoti viešai, taip pat svarstyti anoniminius skundus, ko anksčiau Antikorupcijos komisija nedarydavo.
Tačiau svarbiausiu Antikorupcijos komisijos svarstytu klausimu tapo merės A. Miškinienės inicijuotas klausimas dėl lėšų skyrimo tikslingumo Kapčiamiesčio bendruomenės projektui. Pagal šį projektą, buvo numatyta rekonstruoti seną pastatą ir jį pritaikyti bendruomenės reikmėms.
Prieš metus Lazdijų rajono savivaldybės taryba pritarė šiam projektui, o naujoji taryba šių metų kovą nusprendė projektui skirti 21 tūkst. eurų. Tačiau iki šiol sutartis nepasirašyta, o merė Ausma Miškinienė raštu kreipėsi į Antikorupcijos komisiją, norėdama sužinoti jos narių nuomonę apie Kapčiamiesčio projektą, kitaip sakant, išsiaiškinti, ar po projektu nesislepia korupcijos ausys.
V. Danauskienė „Dzūkų žinioms“ teigė, jog ją nustebino tai, jog komisijai buvo pateiktas svarstyti klausimas be jokių jį paaiškinančių dokumentų.
„Keista praktika, prašo svarstyti klausimą, o jokios informacijos nepateikia. Teko pačiai išsireikalauti papildomų dokumentų, kad galėtume geriau suvokti klausimo kontekstą“, – sakė komisijos pirmininko pavaduotoja.
Ji pripažino, jog komisijos nariai nemažai diskutavo dėl šio projekto, išklausė Kapčiamiesčio bendruomenės atstovų nuomones, prisiminė lėšų šiam projektui paskyrimo aplinkybes.
„Manau, jog bendruomenių projektų parinkimo ir finansavimo tvarka yra netobula, ją reikia tobulinti, kad paskui nekiltų panašių problemų. Projektus reiktų atrinkti konkurso tvarka, negalima bendruomenių paversti valdžios sprendimų „įkaitėmis“. Jei projektą patvirtino taryba, o pagrindinis jo finansuotojas – Nacionalinė mokėjimo agentūra – yra lėšas jam paskyrusi, tarybos sprendimus reikia vykdyti, nesvarbu, kuri taryba tai nusprendė“, – sakė V. Danauskienė.
Komisijos nariai beveik vienbalsiai nusprendė, jog savivaldybės vadovybė per dvi savaites turi pasirašyti sutartį su šio projekto vykdytojais – Leipalingio bendruomene.
Tiesa, šį klausimą dar svarstys vienas iš tarybos komitetų, tačiau didelė tikimybė, jog Antikorupcijos komisijos verdiktas padės tašką šioje istorijoje.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: