Dzūkų žinios

Lazdijietė Ieva Pileckienė tapo Tortų turnyro nugalėtoja

Dalintis:
Pirmąjį šalyje Tortų turnyrą nugalėjo policijos pareigūnė I. Pileckienė, iš Lazdijų atvežusi saldžiais „druskos“ kristalais puoštą špinatų tortą.

Sumanūs ir kūrybingi mūsų rajono žmonės garsina Lazdijus pačiose įvairiausiose srityse.
Ilgąjį Joninių savaitgalį Druskininkuose vyko pirmasis šalyje Tortų turnyras. Savo profesinę meistrystę ir amato galimybes pademonstruoti susirinkę 54 dalyviai iš visos Lietuvos varžėsi dėl laimėtojo titulo konditerių-mėgėjų ir profesionalų kategorijose.
Pirmojoje, suskaičiavus 100 šventės svečių balsus, nugalėjo policijos pareigūnė Ieva Pileckienė, iš Lazdijų atvežusi saldžiais „druskos“ kristalais puoštą špinatų tortą. Remiantis tarptautinės komisijos balsais, profesionalų turnyre I vietą iškovojo Andrius Zubernis, į Lietuvą specialiai grįžęs iš Šiaurės Airijos ir komisijai pateikęs šventės išvakarėse pirmą kartą gamintą tortą su baltuoju ir braškių šokoladais bei žemuogėmis. Antroji vieta profesionalų grupėje atiteko konditerei Barborai Inciutei Čepulionienei iš Vilniaus, trečioji – Astai Naujalienei iš Druskininkų. 
Antrojoje turnyro dalyje konditeriai-mėgėjai iš visos Lietuvos suvežtus tortus pjaustė ir dalino renginio svečiams – pirmasis šimtas jų balsavo už labiausiai patikusį. Daugiausiai balsų surinkusi, mėgėjų turnyrą ir pagrindinį prizą – virtuvinį kombainą laimėjusi Ieva Pileckienė renginyje pristatė špinatų tortą su druskų kristalais. Mėgėjų turnyro dalyviams nežinant, taip pat buvo renkamas simpatijų prizo laimėtojas. Dosnus kepinių priedų, desertų ir kepinių papuošimų produkcijos krepšys atiteko Šiauliuose gyvenančiai Virginijai Šepetytei už šokoladinį karamelinį tortą, kurio, paskelbus mėgėjų tortų ragavimo pradžią, neliko greičiausiai.

Špinatų tortas.
Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: