Dzūkų žinios

Ar Lazdijų konservatoriai pamins pamatines partijos vertybes?

Dalintis:
Vicemeras A. Klėjus.

Nors nuo sovietų represijų nukentėjusius asmenis šalies valdžia stengiasi pamaloninti įvairiomis lengvatomis, tačiau Lazdijų valdžia ketina elgtis priešingai ir rengia jiems nemalonų siurprizą.
Lazdijų rajono savivaldybės tarybos posėdžiui parengtas sprendimo projektas, kuriuo siūloma panaikinti žemės mokesčio lengvatą 1939–1990 metais nuo sovietų represijų nukentėjusiems asmenims.
Redakciją pasiekė informacija, jog šių lengvatų panaikinimui pritaria Lazdijų rajono savivaldybės tarybos valdantieji – konservatoriai, atvirai deklaruojantys išskirtinę pagarbą kovotojams prieš sovietų valdžią.
Apie šią situaciją kalbamės su Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Lazdijų skyriaus pirmininku, vicemeru Audriumi Klėjumi.

– Gerbiamas vicemere, ar Jūs inicijavote tarybos sprendimo projektą, kad žemės mokesčio lengvata nebūtų taikoma nukentėjusiesiems nuo sovietų okupacinio režimo 1939–1990 metais?
– Ne, tai nebuvo mano iniciatyva.

– Kaip žinome, konservatoriai yra ta partija, kuri deklaruoja, jog ypač rūpinasi tais žmonėmis, kurie patyrė sovietų represijas. Kodėl Jums kilo mintis atimti lengvatas iš nukentėjusiųjų?
– Pasikartosiu, kad tai nėra mano inicijuotas sprendimo projektas. Taip pat noriu pabrėžti, kad Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai gina ir gins sovietų represijas patyrusių žmonių interesus. Mūsų partijos, frakcijos nariams ir man pačiam nekyla minčių kaip nors riboti suteiktų lengvatų nukentėjusiems nuo sovietų okupacijos asmenims.

– Kaip toks sprendimas, jei jis bus priimtas, o jį taryboje Jūs palaikysite, paveiks lengvatos netekusius žmones? Ar nesulauksite partijos vadovybės kritikos?
– Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Lazdijų skyrius ir mūsų frakcija yra prieš lengvatų panaikinimą nukentėjusiems nuo sovietų okupacijos. Pasisakome už skaidrias mokesčių lengvatas.

– Kokia Jūsų asmeninė nuomonė dėl žemės mokesčio dydžio? Ar teisinga jo diferenciacija? Ar pats turite žemės? Ar Jus tenkina nustatytas mokestis?
– Manau, kad žemės mokesčių dydžiai gana liberalūs, daug lengvatų socialiai pažeidžiamoms asmenų grupėms. Pats žemės neturiu. Mano žmona turi 1,81 ha žemės. Nemanau, kad mokestis yra per didelis.

Jei atsitiktų taip, kad konservatoriai nepalaikytų šio sprendimo projekto, jis, ko gero, gali būti nepriimtas. Įdomu, ką konservatoriai pasirinks – partijos idealus ar vietinės reikšmės koalicinę vienybę?

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: