Dzūkų žinios

Bendruomenių nuvilti negalima

Dalintis:

Jonas Stankevičius, Lazdijų rajono savivaldybės tarybos narys
„Tai, kas vyksta tarybos posėdžiuose, priimant mūsų žmonėms svarbius sprendimus, man dažnai kelia nuostabą ir nusivylimą.
Nemanau, kad yra teisingas sprendimas neskirti lėšų Mikniškių ir Vidzgailų kaimo bendruomenėms. Tarybos posėdyje balsavau prieš, kadangi iš valdančiųjų neišgirdau nei vieno konkretaus argumento, kodėl buvo nutarta neskirti lėšų šioms bendruomenėms, kuo šios bendruomenės skiriasi nuo kitų. Juolab, kad pinigų sumos nebuvo didelės, o bendruomenių lūkesčiai tikrai dideli.
Parama bendruomenėms – be galo svarbus prioritetas, nes būtent vietos bendruomenės yra arčiausiai žmogaus, jos geriau už rajono valdžią žino, kokių socialinių paslaugų, infrastruktūros labiausiai trūksta, pagaliau, ką konkrečiam žmogui skauda ir kaip jam padėti, todėl savivaldybė turi prisidėti finansiškai prie šių bendruomenių stiprinimo.
Toks sprendimas, mano nuomone, yra iš principo ydingas. Buvusioji rajono valdžia bendruomenėms tą paramą jau buvo paskyrusi. Darbą pradėjusi naujoji taryba tiesiog panaikino buvusios valdžios sprendimą. Tokie dalykai kelia žmonių nusivylimą valdžia, kaip po tokių sprendimų apskritai išsaugoti tikėjimą valdžia kaip demokratiškai išrinkta institucija?
Neskiriant pinigų bendruomenei, buvo padaryta klaida. Ją atitaisyti, kaip ir susigrąžinti žmonių pasitikėjimą, bus tikrai nelengva.“

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: