Dzūkų žinios

Festivalyje „Metelys In Rock 2019“ – scenos debiutai ir itin reti roko veteranų pasirodymai

Dalintis:

Pernai vasarą Lazdijų rajone sėkmingai debiutavęs vienos dienos festivalis „Metelys in Rock“ vyks ir 2019-aisiais, rugpjūčio 3 d., Metelio ežero pakrantėje.

Gilias tradicijas turinti Metelių miestelio (Lazdijų r.) šventė „Metelio banga“ daugybę metų sukviesdavo pasiklausyti estradinių ar popmuzikos dainų, o 2018-aisiais antrąją dieną, pavadintą „Metelys In Rock“ vardu, sceną patikėjo tik sunkesnių stilių atlikėjams. Eksperimentas tikrai pasiteisino – pernai į koncertą atvyko ir sunkiosios muzikos mėgėjai iš didžiųjų Lietuvos miestų, roko dainos sudomino ir vietinio rajono žiūrovus.
Šiemet „Metelys In Rock“ pasiūlys dar platesnę bei įdomesnę programą. Prieš prasidedant koncertinei programai žiūrovai galės scenoje išbandyti savo vokalinius bei instrumentinius sugebėjimus, o vakaras pasibaigs vadinamuoju – jam’u, kuomet ant scenos pasirodys jungtinė sunkiosios muzikos klubo grupė.
Pagrindinės programos metu ant scenos lips 6 kolektyvai, tarp kurių bus ir scenos debiutantai, o taip pat bus galima išvysti itin retai koncertuojančius roko scenos veteranus.
Alytiškių death metal grupė „GrimSphere“ savo šaknis į sunkiosios muzikos žemę įleido dar 2017-aisiais, tačiau Meteliuose muzikantai drauge ant scenos lips pirmą sykį. Bet kolektyvo nariai toli gražu ne naujokai – du jų šiuo metu koncertuoja su grupe „Svaras 409“. Ko verta ši komanda, galite susidaryti įspūdį iš šį pavasarį įrašytų trijų demo įrašų.
Vilniečių kolektyvas „Dead Man’s Cross“ susikūrė 2012 m. pavasarį ir iškart nutarė nutolti nuo tuo metu vyravusių death/thrash/black metal madų bei groti daugiau groove’o turinčią muziką. Šiandien grupė gali pasigirti jau ne kartą koncertavusi svarbiausiuose Lietuvos didmiesčių klubuose, tradiciniame uostamiesčio festivalyje „Duženos“ ar jau kultiniais tapusiuose renginiuose „Daubos griaucmas“ bei „Metalinis speigas“. Nuo praėjusių metų pabaigos muzikantai triūsia įrašų studijoje. Vadinasi, artimiausiu metu klausytojai sulauks Teksaso dvasios turinčio pietietiško roko dozės!
Piligrimas“ savo kelionę pradėjo 1981-aisiais Kaune. Po kelių permainingų metų susicementavo pastovi kolektyvo sudėtis, kuri sukūrė šiandien žinomas dainas bei dalyvavo tokiuose renginiuose, kaip „Lituanika“ ar „Jaunimo muzikos festivalis“. Visgi Nepriklausomybės atgavimo išvakarėse grupė sustabdė savo veiklą, tačiau po 17 metų vėl atgimė. „Piligrimas“ skelbė savo tiesas Lietuvos didmiesčių klubuose, grojo festivalyje „Roko naktys 2010“, su kitais garsiausiais savo kraštiečiais pasirodė koncerte „Kauno dienos 2014“. 2009 m. buvo pradėtas įrašinėti studijinis albumas, kuris po metų skaitmeniniu formatu nemokamai buvo padovanotas visiems Lietuvos melomanams, o dzūkams jau gerai pažįstamo ir mėgstamo kolektyvo dainas galės išgirsti „Metelys In Rock“ žiūrovai.
Priešingai nei kiek anksčiau paminėti scenos debiutantai, jonaviečiai „Audronaša“ mena ir sovietinio biurokratizmo pančius, ir 90-ųjų „metalistiškiausio Lietuvos miesto“ auksinius metus. Per beveik 40 metų grupė taip ir neišleido nė vieno oficialaus įrašo, tačiau bent vieną „Audronašos“ dainą žino kiekvienas save gerbiantis rokeris. Kai kurie šio kolektyvo muzikantai ir šiandien yra aktyvūs ir matomi, bet drauge išvysti „Audronašą“ scenoje – itin retas reiškinys. Meteliuose grupė gros gyvai net po 3 metų pertraukos!
Alytiškius „Svaras 409“ puikiai pamena tie melomanai, kurie aktyviai sekė praėjusio amžiaus devintojo dešimtmečio Lietuvos muzikinio gyvenimo aktualijas. Kolektyvas savo pirmąsias dainas 1987-aisiais išleido dar magnetinėje juostoje, o patogesnėje laikmenoje jos buvo perleistos tik po 28 metų, kai grupė atsikūrė. Tąkart su atgaivintais senaisiais įrašais buvo išleistas ir naujų kūrinių diskas, o vėliau itin daug koncertuota visoje Lietuvoje. Užpernai pasirodė naujas „Svaras 409“ albumas „Sutyla“, kuriame esanti baladė „Tuščias kambarys“ regioninio radijo tope įveikė visus populiariosios muzikos atlikėjus! Ši bei kitos dzūkų dainos tikrai skambės ir Metelio ežero pakrantėje.
Šiauliečių kolektyvas „Stresas“ skaičiuoja dar tik 5-uosius gyvavimo metus, tačiau jos nariai turi sukaupę daug didesnį patirties bagažą. Grupių „Pekla“ bei „Volis“ muzikantų suburta komanda jau dalyvavo festivaliuose „Mėnuo Juodaragis“, „Auszra 16“, „Bobų vasara“, „Rumshk“, „Šerną Tūsas“, „Bunda Rokas“ ir kt., o taip pat ne kartą surengė koncertus Vilniaus, Kauno ar Alytaus klubuose. Muzikantai pateiks laiko patikrintas dainas, kurios pateks į debiutinį grupės albumą, bet publika gali tikėtis ir siurprizų – paskutiniuose koncertuose Vilniuje ir Kaune „Stresas“ atliko ir porą visiškai naujų kūrinių. Gal juos išgirsime ir Meteliuose?
Kaip ir praėjusiais metais, koncertas bus nemokamas, tačiau žiūrovai galės suteikti savanorišką paramą 2020 metų festivaliui. Metelio ežero pakrantėje renginio svečiai galės nemokamai pasistatyti savo palapines. Visą savaitgalį festivalio zonoje maistu, gėrimais ar suvenyrais prekiaus prekybininkai.
Festivalio rengėjai – koncertus Vilniuje bei Alytuje organizuojantis „Sunkiosios muzikos klubas“, tądien švęsiantis savo 3 metų gimtadienį. Būtent pirmojo gimtadienio metu 2017-aisiais ir buvo sudėti pamatai būsimam „Metelys In Rock“ festivaliui.
Organizatoriai itin dėkingi Lazdijų kultūros centrui, kuris rūpinasi renginio įgarsinimu ir apšvietimu bei Metelių regioninio parko direkcijai, kasmet draugiškai priimančiai koncerto dalyvius ir žiūrovus.
Visą savaitgalį renginių saugumu rūpinsis 10 žmonių „Sunkiosios muzikos klubo“ apsaugos komanda.

Renginys prasidės 10 val. ryto, o vakarinio koncerto pradžia – 17 val.

Dalintis:

1 komentaras apie “Festivalyje „Metelys In Rock 2019“ – scenos debiutai ir itin reti roko veteranų pasirodymai”

Komentarai yra išjungti.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: