Dzūkų žinios

LRT RADIJAS pradeda laidų ciklą iš Lietuvos mažųjų kultūros sostinių: aplankys 10 miestelių

Dalintis:

LRT RADIJO laida „10-12“ pradeda tiesioginių laidų ciklą iš Lietuvos mažųjų kultūros sostinių. Pirmoji transliacija jau šį penktadienį iš Veisiejų.
Per rugpjūtį ir rugsėjį ketinama apsilankyti visuose 10 miestelių, kurie šiemet paskelbti Lietuvos mažosiomis kultūros sostinėmis.
Pasak LRT RADIJO žurnalisto Edvardo Kubiliaus, norima visai Lietuvai parodyti, kad kultūra mažesniuose miesteliuose ir egzistuoja, ir kyla jos lygis.
„Prieš porą metų mano gimtasis Gasčiūnų kaimas irgi buvo paskelbtas mažąja kultūros sostine. Mačiau, kaip šis titulas vietos žmones pakylėjo ir įkvėpė – prie kultūrinio gyvenimo prisidėjo praktiškai visas kaimas, renginiai pasiekė visiškai kitą lygį. Visi šie geri pokyčiai tikrai vyksta ir daugiau Lietuvos vietų, bet jie ne visuomet yra matomi. Todėl mūsų tikslas važiuoti ir skleisti žinią, kad kokybiškos kultūros reikia ne tik didmiesčiams“, – sako E. Kubilius.
Į laidas ketinama kviesti ir vietos žiniasklaidos atstovus. LRT RADIJO žurnalistės Rūtos Kupetytės teigimu, bus įdomu pasižiūrėti, ar keičiasi vietos politikų ir žiniasklaidos santykis.
„Transliuojant LRT laidas iš mažesnių vietovių, dažnai žmonės stebisi, kaip mes sau leidžiame kritiškiau pasižiūrėti į temą arba merui, įtakingam verslininkui užduoti aštresnį klausimą. Deja, bet akivaizdu, kad politika ir verslas daro didelę įtaką regioninei žiniasklaidai. Ir problema čia didelė, nes regioninė žiniasklaida yra populiari“, – sako R. Kupetytė.
Laidose bus diskutuojama, kokio LRT nori vietos gyventojai. Tiesioginiame eteryje susirinkusieji galės išsakyti savo pastabas visuomeninio transliuotojo atstovams. Pasak LRT generalinės direktorės Monikos Garbačiauskaitės-Budrienės, šiomis diskusijomis norima ne tik išgirsti gyventojų nuomonę, bet ir atsiskaityti jiems.
„Šiemet LRT nutarė atsiskaityti ne tik Seimui, bet ir visuomenei – pagal gerąsias Europos praktikas pateikėme išsamią apžvalgą, kokią vertę LRT kuria visuomenei. LRT strategijoje yra tikslas telkti Lietuvos žmones bendriems siekiams, skatinti darnios, bendruomeniškos ir pilietiškos Lietuvos plėtrą, todėl mums labai svarbu išgirsti Lietuvos žmonių poreikius bei lūkesčius. Norime bendrauti su LRT auditorija akis į akį, norime iš jų pačių sužinoti apie jų džiaugsmus ir skaudulius ir kaip sprendžiant jų problemas gali prisidėti LRT. Laikai, kai žiniasklaida su savo klausytojais ir žiūrovais bendravo viena kryptimi, seniai praėjo, tikimės aktyvaus visuomenės dalyvavimo kuriant LRT turinį“, – LRT vadovė M. Garbačiauskaitė-Budrienė.
Laida „10–12“ iš Veisiejų bus transliuojama šį penktadienį, rugpjūčio 2 d., nuo 10.05 iki 12.00 val.
LRT studija įsikurs Veisiejų Santarvės skvere.
Laidą ves du kartus Lietuvą apkeliavę R. Kupetytė ir E. Kubilius.
Šių metų Lietuvos mažosiomis kultūros sostinėmis paskelbti Veisiejai, Žiežmariai, Mosėdis, Liudvinavas, Adomynė, Baisiogala, Vadžgirys, Kuliai, Nemėžis ir Dusetos.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: