Dzūkų žinios

Nemunu keliaujantis italas papasakojo, ką galvoja apie Lietuvą

Dalintis:
Keliautojas iš Italijos Andrea Ricci.

Alius Mikelionis

Andrea Ricci iš Italijos keliauja po Lietuvą neįprastu būdu – irklente. Treneriu dirbantis vyras dar gegužės mėnesį plaukė Nerimi iš Vilniaus į Kauną, o dabar nusprendė išbandyti didžiausią upę mūsų šalyje – Nemuną. Savo kelionę italas pradėjo Druskininkuose, pakeliui stabtelėjo vaikų stovykloje, kur jaunimui pasakojo apie švarios gamtos išsaugojimo svarbą, o trečiadienį pasiekė Dzūkijos sostinę. Andrea nustebino, kad upės mūsų šalyje prastai išnaudojamos. Esą jam neteko sutikti irkluotojų, nors vandens kelias mūsų šalyje yra nuostabus.
„Man upės Lietuvoje pasirodė tokios natūralios, tikros, su daug žalios augmenijos ir be plastiko atliekų. Esu iš Italijos, daug keliauju po Europos vandens telkinius ir čia man buvo staigmena, kad Lietuvos upėse nėra šiukšlių“, – sakė A. Ricci.
Tris dienas Nemunu plaukiantį italą nustebino mūsų žmonių draugiškumas. Alytuje vyrui nakvynę suteikė Miklusėnuose gyvenanti ponia Snieguolė, įranga pasirūpino verslininkas ir Menų pirties įkūrėjas Jonas Balčius.
„Žmonių gerumas čia – tai, dėl ko aš pradedu įsimylėti Lietuvą. Vietiniai suteikia man nakvynės vietą, pavaišina maistu. Žmonėms smalsu, kodėl keliauju tokiu būdu. Man patinka, kad lietuviai atviri. Kartais mes kai kur Europoje to jau pasigendame“, – kalbėjo irkluotojas.
Prieš daugiau nei dešimtmetį atidaryta Alytaus prieplauka sulaukia tik pavienių turistų, tačiau gali būti, kad ponas Andrea pasirūpins, kad būtų kiek daugiau. Kitąmet italas žada pakartoti plaukimą Nemunu kartu su dviem dešimtis irkluotojų iš Europos. Plaukimus ponas Andrea organizuoja ir Italijoje, jie vyksta jau dvidešimt metų. Italas prisimena, kad pradėjo trise, dabar savaitės žygyje dalyvauja 300.
„Plėtojant turizmą vandeniu kas dešimt ar dvidešimt kilometrų turėtų būti kad ir medinė prieplauka, kad žmonės galėtų pailsėti, pasižvalgyti po apylinkes. Pavyzdžiui, Alytuje yra gera prieplauka, būtų gerai, kad čia būtų galima gauti vandens. Tai nebūtų didelės investicijos, bet kas padėtų keliaujantiems“, – pastebėjimais dalijosi užsienietis.
Nustebintas mūsų šalies gamtos ir žmonių draugiškumu italas kitąmet žada grįžti. Per dieną užsienietis įveikia maždaug tris dešimtis kilometrų.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: