Dzūkų žinios

Pasibaigė stovykla „Aš jus draugais vadinu“

Dalintis:

Višakio Rūdos Šv. Vysk. Stanislovo parapijos klebono Vidmanto Strioko rūpesčiu ir pastangomis jau daugiau nei 10 metų organizuojamos jaunimo stovyklos. Šiemet birželio 29 d. į Višakio Rūdą (Kazlų Rūdos sav.) eilinį kartą sugužėjo gražus pulkelis jaunimo iš Marijampolės, Kauno, Lazdijų, Šventežerio, Višakio Rūdos ir aplinkinių kaimelių.
Iki liepos 7 d. jaunimas vykdė įvairias veiklas: sportavo, darė darbelius iš tešlos, piešė ant medžio, statė bokštus iš zefyrų ir makaronų, rodė savo talentus, ieškojo „lobio“, dainavo prie laužo, ėjo į tikrą naktinį žygį… Visko nė neišvardinsi. Kiekvieną dieną repetavome 2013 m. Jaunimo dienų himną – šokį „Jus aš draugais vadinu“, kurį šokome Šventosios Švč. Mergelės Marijos Jūrų Žvaigždės bažnyčios šventoriuje.
Ši stovykla yra kažkuo ypatinga, nes keleri metai iš eilės savanoriauja vadovai: Rasa Sventickaitė, Edvinas Račinskas, Evelina Dobilaitė, Mažvydas Norkus (buvęs stovyklautojas). Į mūsų, vadovų, gretas su naujomis idėjomis įsiliejo Rūta Margelytė-Brinzienė, Eisvina Jurkevičiūtė. AČIŪ joms.
O svarbiausia, kad šios savanorių komandos dėka mes „išsiderėjome“ 30 vietų Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos mokiniams ir tėveliams, kurie mumis pasitiki.
Skaniai maitino Višakio Rūdos virėjos Virginija Žemaitienė ir Virginija Navikienė. AČIŪ.
Į naktinį žygį stovyklautojus vedė Suvalkijos šaulių 4-osios rinktinės Kazlų Rūdos 407-osios kuopos šauliai, vadovaujami Dainiaus Ragausko. AČIŪ jiems.
Na, o tie, kuriems įdomus mūsų praėjusios stovyklos gyvenimas, galite pasižiūrėti feisbuke „Aš jus draugais vadinu“ puslapyje.
Iki susitikimo kitais metais.

Roma Stankauskienė, stovyklos vyr. vadovė

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: