Dzūkų žinios

Po kritikos socialiniuose tinkluose merė pasiprašė į žurnalistės draugus

Dalintis:
R. Miliūtė – Lietuvos radijo ir televizijos žurnalistė, redaktorė, laidų vedėja. (© DELFI / Tomas Vinickas)

Kartais žinomų žurnalistų pastabos socialiniuose tinkluose sukelia politikams didžiulį nerimą, atgailos jausmą ir norą kuo geriau atrodyti viešojoje erdvėje.

Feisbuke kritikavo Lazdijus
Praėjusią savaitę žinoma žurnalistė Rita Miliūtė savo socialinių tinklų profilyje dalijosi pastebėjimais apie viešųjų pirkimų sąlygas ir reikalavimus. Jai užkliuvo tai, jog Lazdijų rajono Vaikų gerovės centras ketina pirkti lengvąjį automobilį ir nurodo, jos nuomone, keistus reikalavimus.
Lazdijų rajono savivaldybė skelbia perkanti automobilį. Reikės jo „didinti vaikų gerovę ir saugumą bei paslaugų šeimai prieinamumą“, bet pasirodo, didinimui visiškai netinka automobiliai, jeigu jie yra geltoni, oranžiniai beigi žali (spalvos nurodytos pirkimų skelbime)“, – rašė R. Miliūtė.
Netrukus socialiniuose tinkluose ji sulaukė Lazdijų merės Ausmos Miškinienė reakcijos. Merė pasiprašė į R. Miliūtės socialinio profilio draugus ir, kaip nusikaltusi mokinukė, parašė žurnalistei atsakymą: „Laba diena, dėkoju už pastebėtus perteklinius reikalavimus Lazdijų rajono savivaldybės vykdomame automobilių pirkime. Pirkimas sustabdytas, techninė specifikacija tikslinama. Pagarbiai, Ausma Miškinienė“.

Nustebino merės reakcija
R. Miliūtė po to rašė, jog ją maloniai nustebino „valstiečių“ atstovės noras būti žurnalistės drauge, nes paprastai, anot R. Miliūtės, šios partijos nariai su žurnalistais elgiasi pagal vieną šabloną – žurnalistai ko nors neišmano ar elgiasi neetiškai.
Žurnalistės kritikos sujaudinta merė nusprendė paauklėti savo pavaldinius, atsakingus už minėto automobilio pirkimą. Pasikvietusi į kabinetą atsakingus asmenis, ji aiškinosi, kodėl paraiškoje dėl automobilio pirkimo atsirado sąlyga dėl tam tikrų spalvų.
Socialinės paramos skyriaus vedėja Rosvita Rupšienė teigė, jog automobilio pirkimo konkursas buvo sustabdytas dar iki pasirodant viešojoje erdvėje R. Miliūtės ir A. Miškinienės susirašinėjimui.
„Mes buvome sustabdę automobilio pirkimo konkursą, nes mums netiko tiekėjo pasiūlytos sąlygos, ypač mums buvo nepriimtinas automobilio garantinis remontas“, – sakė R. Rupšienė.
Vedėja teigė, jog pirkimo sąlygose įrašytos nepageidaujamos automobilio spalvos buvo anksčiau aptartos ir vieningai palaikytos ir Socialinės paramos skyriuje, ir Vaikų gerovės centre „Židinys“.

Ketino pirkti elektrinį automobilį
„Norėjome, kad šis automobilis savo spalva nebūtų išskirtinis, kaip specialią paskirtį turintys automobiliai – geltonieji autobusai, policijos, ugniagesių ar kitų tarnybų susisiekimo priemonės. Norėjome eilinio, niekuo neišsiskiriančio automobilio, kuris „Židiniui“ labai reikalingas“, – sakė R. Rupšienė.
Redakcijos duomenimis, Socialinės paramos skyriaus darbuotojams pavyko įrodyti merei, kad nepageidaujamos automobilio spalvos nėra perteklinis reikalavimas, o natūrali būtinybė. Netrukus bus vėl paskelbtas konkursas automobilio pirkimui, panašu, kad merei vėl gali tekti dėl to aiškintis naujajai savo FB draugei R. Miliūtei.
Apie automobilio pirkimą „Židiniui“ buvo kalbama seniai. Buvusio mero A. Margelio iniciatyva buvo nuspręsta, jog reikia pirkti ekologišką elektrinį automobilį. Tačiau, pasikeitus valdžiai, naujieji savivaldybės šeimininkai nusprendė, jog elektrinis automobilis būtų prabanga ir rekomendavo skelbti konkursą pirkti įprastą, naftos produktais varomą automobilį.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: