Dzūkų žinios

Už abiturientų pastangas – solidi rajono vadovų padėka

Dalintis:
Lazdijų rajono savivaldybės merė Ausma Miškinienė.

Rajono abiturientai baigė laikyti brandos egzaminus, netrukus paaiškės visų egzaminų rezultatai. Jau tapo gražia tradicija, paskelbus egzaminų rezultatus, rajono vadovams pagerbti ir apdovanoti geriausiuosius. Buvęs rajono meras Artūras Margelis pažadėjo visiems šimtukininkams skirti po 1 000 eurų premijas, tai didžiausia suma Lietuvoje, kurią galėtų gauti šimtukininkas. Ar naujoji rajono valdžia laikysis šio pažado, kaip sekėsi mūsų abiturientams, kalbamės su Lazdijų rajono savivaldybės mere Ausma Miškiniene.

– Gerbiamoji mere, kaip vertinate rajono abiturientų brandos egzaminų rezultatus?
– Kol kas nėra žinomi istorijos, matematikos ir geografijos brandos egzaminų rezultatai. Jie bus žinomi penktadienį. Vis dėlto pirmieji rezultatai džiugina. Turime jau 8 šimtukus – aukščiausius valstybinių brandos egzaminų įvertinimus. Už juos nuoširdžiai dėkoju abiturientų mokytojams ir mokyklų bendruomenėms, be kurių pagalbos ir palaikymo tokių puikių rezultatų nebūtų pavykę pasiekti.

– Ar savivaldybė planuoja materialiai paskatinti šimtukus gavusius abiturientus?
– Be abejo, ketiname apdovanoti šimtukus gavusius abiturientus. Neketiname pamiršti ir tų, kurie mokyklas ar gimnazijas baigė su pagyrimu bei juos taip puikiai atitinkamiems egzaminams paruošusių mokytojų.

– Ar yra numatytos konkrečios sumos už šimtuką?
– Ketinu tesėti buvusio rajono mero duotą pažadą ir už kiekvieną šimtuką siūlyti abiturientams skirti po 1 000 eurų. Savivaldybės administracijai jaunimas ir jų ateities gerovė yra vienas iš veiklos prioritetų.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: