Dzūkų žinios

Vaikų vasaros poilsio programa „Atradimų vasara“

Dalintis:

Kapčiamiesčio Emilijos Pliaterytės mokykloje vyko vaikų vasaros poilsio programa „Atradimų vasara“.
Vykdomos programos metu buvo siekiama organizuoti kryptingą vaikų užimtumą ir poilsį vasaros atostogų metu. Pagrindinis dėmesys stovykloje buvo skiriamas vaikui, jo saviraiškai ir asmenybės augimui. Dvi dienas paskyrėme išvykoms ir edukacijoms. Todėl ir mokiniai edukacinėse veiklose stengėsi kažką atrasti, išbandyti savo sugebėjimus, daug pamatyti, sužinoti.
Taip pat mokiniai žaidė sportinius žaidimus, ilsėjosi prie Ilgio ežero.
Edukaciniame užsiėmime „Pirščiukų pasaulis“ mokiniai siuvo lėles iš medžiagos ir kūrė spektaklį. Taip pat dalyvavo pažintinėje programoje Trakų pilyje, kur pasivaikščiojome po Trakų pilį ir iš gidės pasakojimų daug sužinojome. Tada Trakuose plaukėme garlaiviu „Galvė“ Galvės ežere. Plaukiant taip pat gidė pasakojo apie Galvės ežero paslaptis. Plaukdami grožėjomės Galvės ežero kraštovaizdžiu.
Paskutinę vasaros stovyklos dieną vaikai susirinko pasiruošę kelionei. Tądien vykome į Varėnos rajone esantį Dzūkijos nacionalinį parką.
Pirmiausiai išklausėme parko darbuotojos įdomų pasakojimą apie parkui būdingą augmeniją ir gyvūniją, pažiūrėjome parką pristatantį nuotaikingą filmuką. Vaikai galėjo pasiklausyti įvairių paukščių balsų, pažiūrėti, kaip atrodo gyvūnų pėdos, netgi jas atspausti smėlyje.
Kita kelionės kryptis buvo Čepkelių raistas. Vaikai galėjo pasigrožėti raistu iš ten esančio bokštelio. Keliaujant po patį raistą stebėjo, galėjo paliesti raisto augmeniją – kiminus, kurių šakelę parsivežė eksperimentui, taip pat gėles, kurios labai panašios į visų žinomas kalijas, smagu buvo pamatyti taip gausiai žydinčias spanguoles. Labai susidomėję vaikai klausėsi įdomios informacijos apie raistą, kad, pavyzdžiui, vienas lašas, nukritęs į raistą, iki pat dugno keliauja 15 metų ir daug kitokių įdomių dalykų.
Kitas kelionės tikslas – edukacija Marcinkonių kaime „Grikinė babka“. Ten nuvykus mus pasitiko labai maloni močiutė, kuri kalbėjo gražia vietine šnekta. Čia vaikai pamatė, kaip atrodo grikių grūdeliai, kaip jie virsta miltais ir, žinoma, patys, močiutei padedant, maišė grikinės babkos tešlą. Užmaišė, supylė į formeles, o po to jau laukė eilės šaukštų ir dubens išlaižymui. Kadangi kepėjai apsiterliojo, tai kol kepė babka, maudėsi prie sodybos esančiame upelyje. O kai jau visas kiemas prakvipo, lėkė prie stalo ir godžiai valgė skanią, kvepiančią, minkštą grikinę babką, užsigerdami šviežia mėtų arbata. Nelengva buvo palikti šią vietą, atsisveikinome ir žadėjome sugrįžti.
Paskutinė lankytina vieta – Druskininkų miško muziejus „Girios aidas“. Čia vaikai susipažino su įvairiais eksponatais: medžiais, augalais, žvėreliais ir t. t. Kiekvienas norėjo apžiūrėti iš medžio pagamintą tikrą telefoną.
Nuostabi diena, pilna įspūdžių. Vaikai buvo laimingi daug sužinoję, atradę, pamatę, išbandę, papramogavę. Linksmi ir, stebėtina, nepavargę grįžo namo.
Vasara – puikus metas vaikams turiningai praleisti laisvalaikį. Organizuojamų išvykų metu mokiniai susipažino, pamatė ir pajautė širdimi, kaip atrodo senovė, gamtos vaizdai, lėlių spektaklio kūrimas, grikinės babkos kepimas. Tobulino kūrybinius gebėjimus edukacinėse veiklose.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: