Dzūkų žinios

Ar Lazdijų krašto žmonės sulauks naujos autobusų stoties?

Dalintis:
Keleiviai nuo šiol gali įlipti ir išlipti ne tik Lazdijų stotyje, bet ir miesto centre, šalia Užimtumo tarnybos esančioje stotelėje, kurioje jau patalpinta ir visa informacija apie UAB „Lazdijų autobusų parkas“ maršrutus.

Per praėjusius savivaldos rinkimus kai kurie politikai, pretendavę į Lazdijų mero postą ir savivaldybės tarybą, savo rinkiminiuose pažaduose minėjo ir Lazdijų autobusų stoties problemą. Kuo pakeisti sovietmečiu pastatytą ir apleistą autobusų stoties pastatą, kaip pagerinti priemiestinių autobusų eismą? Šie klausimai buvo keliami rinkimų kampanijos metu. O kokia situacija po rinkimų, ar juos laimėję politikai neužmiršo savo pažadų?
Kai kurie politikai naująją autobusų stotį įsivaizdavo šalia vieno prekybos centro, buvo ir tokių, kurie ją matė prie įvažiavimo į Lazdijus.
Apie autobusų stoties reikalus kalbamės su Lazdijų rajono savivaldybės merės pavaduotoju Audriumi Klėjumi ir autobusų stoties pastatą valdančios bendrovės „Lazdijų autobusų parkas“ direktoriumi Ramūnu Masiulioniu.

– Gerbiamas vicemere, dalyvaudamas Lazdijų mero rinkimuose, Jūs teigėte, jog spręsite naujos autobusų stoties klausimą. Kaip galvojate spręsti šią problemą?
– Šiuo klausimu jau turėjome keletą susitikimų su UAB „Lazdijų autobusų parkas“ atstovais. Susitikimų metu buvo aptartos autobusų stoties bei autobusų maršrutų rajone problemos. Šiuo metu laukiame sprendimų iš UAB „Lazdijų autobusų parkas“, kurių iki bendrai aptarto laiko verslininkai neatskleidžia, laikosi konfidencialumo. Savivaldybė taip pat turi pasiūlymų bei sprendimų būdų. Šiandien šis klausimas iš dalies jau sprendžiamas.
Su UAB „Lazdijų autobusų parkas“ esame susitarę, kad keleiviai nuo šiol gali įlipti ir išlipti ne tik Lazdijų stotyje, bet ir miesto centre, šalia Užimtumo tarnybos esančioje stotelėje, kurioje jau patalpinta ir visa informacija apie UAB „Lazdijų autobusų parkas“ maršrutus.

– Ar Lazdijams reikia naujos autobusų stoties?
– Lazdijams reikia keleivių lūkesčius atitinkančios autobusų stoties.

– Kur ji galėtų būti?
– Ji turėtų būti keleiviams patogioje vietoje.

– Ar galimas valdžios ir verslo bendradarbiavimas sprendžiant autobusų stoties klausimą?
– Taip, galimas. Šiuo metu tai ir vyksta.

– Ar būtų racionalu dabar privatiems asmenims priklausantį autobusų stoties pastatą renovuoti išlaikant stoties funkciją ir šalia formuojant prekybos ar verslo centrą (Alytaus ir kitų miestų pvz.)?
– Primenu, kad autobusų stoties pastatas yra privatus, todėl bendradarbiavimas būtinas. Svarstomi įvairūs variantai.

– Ar Jus tenkina viešojo transporto situacija Lazdijų rajone? Gal po kelerių metų nebeliks maršrutinių autobusų, tuomet ir autobusų stoties nebereiks?
– Dabartinė viešojo transporto situacija Lazdijų rajone neatitinka gyventojų lūkesčių. Nemanau, kad po kelerių metų nebeliks maršrutinių autobusų. Su UAB „Lazdijų autobusų parkas“ diskutuojame, kaip pagerinti gyventojų susisiekimą.

– Ar rajono biudžete yra numatyta lėšų autobusų stoties problemoms spręsti?
– Savivaldybės tarybos patvirtintame biudžete nėra numatyta lėšų šiai problemai spręsti, tačiau, esant būtinybei, ieškosime finansavimo galimybių iš savivaldybės biudžeto lėšų ar kitų investicijų programų.

Ta pačia tema išklausykime R. Masiulionio nuomonę:
– Gerbiamas direktoriau, kokie Jūsų bendrovės planai dėl dabartinės autobusų stoties pastato?
– Dėl pastato vyksta derybos, mūsų įmonė atvira visiems siūlymams.

– Ar diskutuotumėte su Lazdijų rajono valdžia apie galimybę bendromis pastangomis ir finansais renovuoti autobusų stoties pastatą pritaikant jį logistikos, prekybos, biurų veiklai?
– Jau vyksta diskusijos su savivaldybe dėl autobusų stoties pastato ateities.

– Ar Lazdijų rajono valdžia buvo su Jumis susitikusi dėl autobusų stoties pastato? Ar sulaukėte kokių nors pasiūlymų?
– Buvo du susitikimai su Lazdijų rajono valdžia tiek dėl autobusų stoties, tiek dėl susisiekimo vietiniais maršrutais. Taip pat sulaukėme siūlymų dėl ateities darbų.

– Ar pastato išlaikymas nėra Jums nuostolingas?
– Autobusų stoties pastato išlaikymas mūsų įmonei nuostolingas.

Kai kurie politikai naująją autobusų stotį įsivaizdavo šalia vieno prekybos centro, buvo ir tokių, kurie ją matė prie įvažiavimo į Lazdijus. Buvo svarstančių, jog geriausia vieta autobusų stočiai – šalia degalinės.
Išgirdome rajono valdžios ir verslo atstovų mintis apie autobusų stoties perspektyvas. Nieko konkretaus, bet judesiai vyksta. Įdomu, kiek teks laukti konkrečių rezultatų?

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: