Dzūkų žinios

Kad energijos nepritrūktų…

Dalintis:

Dineta Babarskienė

„Visus visus, kuriuos kamuoja antsvoris, nuolatinis nuovargis, apatijos jausmas, jaučiatės prastai, bet nesiryžtate pakeisti įprasto gyvenimo būdo, galbūt nežinote, nuo ko pradėti. Jei sportuojate, bet nesulaukiate norimo rezultato ar norite dar pagerinti jau turimus pasiekimus“, – taip Asta Bagdonienė kvietė į Verstaminų UDC sporto salę. Ji žadėjo, kad merginos suteiks patikimų žinių ir profesionalią konsultaciją apie sveikesnę gyvenseną. Juk malonu sulaukti komplimentų dėl pasikeitusios išvaizdos, jaustis energingiau ir sveikiau. „Taip pat kartu pasportuosime“, – įspėjo Asta, kad būtume tinkamai pasirengusios.
Nuvykus į Verstaminų universalų daugiafunkcį centrą, susitikome su Sandra Linnemann, kuri prisistatė kaip sveiko gyvenimo propaguotoja ir asmeninė trenerė. Ją atlydėjo bičiulė Margarita Riškutė. Sandra tik ką atvyko į Lietuvą iš Singapūro, kur gyvena jau aštuonerius metus. Iš Lietuvos išvyko dar 2001 metais, iš pradžių į Londoną, vėliau – Dubajų, dabar – Singapūre. „Susirūpinau savo sveikata, kol dar nevėlu, mat turiu ketverių metų dukrą, o man jau 43, tad noriu ją užauginti ir su anūkais dar pažaisti“, – tikino šypsodamasi ji.
Klausiausi paskaitos ir aš. Namuose dar „pasiguglinau“, kad pati paskaityčiau apie tai, ką pasakojo Sandra. Pasirodo, biochemikų komanda sukūrė ketoninį eterį – skystį, suteikiantį kūnui galimybę gauti energijos ne iš angliavandenių, riebalų ir baltymų, o iš ketonų. Ketonai – molekulės, gaunamos iš riebalų, kurias organizmas naudoja kaip energijos šaltinį, kai negali gauti jos iš angliavandenių. Būsena, kai kūnas ima skaidyti riebalus, vadinamas ketoze. Sveikas žmogus tokią būseną gali pasiekti badaudamas arba vartodamas ketogeninę dietą, tai yra, atsisakydamas angliavandenių ir naudodamas daug riebalų. Pagal HVMN (tariama kaip „human“ – „žmogus“) sumanymą, gėrimas, pavadintas „Ketone“, jau per valandą kūnui sukelia ketozės būseną. Pajutęs ketonus, organizmas nusprendžia, kad privalo maistui naudoti būtent juos (vadinasi, riebalų atsargas). Teigiama, kad pagerėja „Ketone“ vartojančių sportiniai rezultatai, kad šis gėrimas padeda jaustis energingiau ir labiau susitelkti į darbą. Paragavome ir mes „Ketone“ – avietinio, melionų ir šokoladinio. Dėl skonio, žinoma, nesiginčijama: vienoms vienas, kitoms kitas skonis patiko. „Aš geriu tokio skonio, kokio turiu“, – tarstelėjo Sandra. Ji tikino pradėjusi gerti „Ketone“ prieš pusantrų metų. „Anksčiau aš sportavau su savo klientais miegodama. Kartais net pasitikrindavau, ar akys neužmerktos“, – prisipažino ji. Dabar viskas kitaip: energijos nestinga, anot jos pačios, tik sugrįžusi iš Singapūro, naktį pailsėjo ir į Verstaminus – energinga ir besišypsanti su mumis sportavo. „Galima gerti ir vaikams. Vaikai pasiekia geresnių rezultatų, padidėja dėmesingumas, o moterys gali džiaugtis dailėjančiomis kūno linijomis, geresniu miegu“, – pasakojo moteris. Sandra negailėjo patarimų. „Mūsų patarimas – laikytis šių 6 žingsnių: gerti „Ketone“, vartoti pakankamai skysčių, daugiau judėti, atsisakyti cukraus ir perdirbtų maisto produktų, daryti protarpinį badavimą, „perkrauti“ organizmą kartą per mėnesį 60 valandų badaujant“, – siūlė viešnia.
Sveikos gyvensenos propaguotoja prisipažino, kad ji pirmąkart „Ketone“ pristato lietuviškai. „Tai naujiena visame pasaulyje, ne tik Lietuvoje“, – patikino ji. Kaip Astai pavyko viešnią atsivilioti į Verstaminus? „Margarita – mano bendrakursė, tad pasikalbėjome ir aš pamaniau, kad visai smagu būtų praskaidrinti kasdienybę, kažką naujo ir įdomaus sužinoti. Sugrįžus į Lietuvą Sandrai, jos su malonumu mus aplankė“, – paaiškino Asta. „Mes – jurbarkietės“, – prisipažino Sandra ir Margarita. Tik dabar gyvenimo keliai jas išskyrė: Sandra – Singapūre, Margarita – Klaipėdoje.
Ir pasportuoti tądien teko visai neprastai. „Let‘s go“, – angliškai kvietė susirinkusias moteris sportuoti Sandra. „Tik ar rytoj bus „Let‘s go“ – nežinia“, – juokėsi gerai nusiteikusios moterys dėkodamos Astai Bagdonienei už praskaidrintą eilinę darbo dieną. „Ar ir ten žmonės tokie ištvermingi kaip mes?“ – jau gerokai suprakaitavusios klausė moterys Sandros. „Singapūre šiek tiek mažiau“, – išdavė paslaptį šypsodamasi Sandra.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: