Dzūkų žinios

Laisvės apribojimas už malkų ir akumuliatoriaus vagystes

Dalintis:

Vytautas Šeštokas

Alytaus apylinkės teismo Lazdijų rūmų teisėjai išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje A. F. buvo kaltinamas svetimo turto vagystėmis.
A. F. įkliuvo šių metų kovo mėnesį, kai pagrobė V. P. priklausantį turtą – du kubinius metrus skaldytų beržinių malkų bei du akumuliatorius.
Kaltinamasis A. F., pareiškus jam įtarimus ir apklausus įtariamuoju, savo kaltę pripažino, paaiškino, kad malkų kūrenti žiemą jis turėjo labai mažai, vasario mėnesį jos baigėsi visiškai. Žinojo, kad sodyba priklausė G. S., tačiau šis vyriškis maždaug prieš dvejus metus mirė ir joje niekas negyveno. Pas G. S., jam esant gyvam, jis ne kartą lankėsi, padėdavo dirbti įvairius ūkio darbus, pjaudavo malkas, nešdavo jas į malkinę, todėl žinojo, kad jo malkinėje yra skaldytų beržinių malkų. Neturėdamas kuo kūrenti, pasiėmęs maišą, ėjo pro šalia esantį namą, kuris yra negyvenamas, ir nuėjo į namo kiemą.  Šalia malkinės prie sienos pamatė atremtą pagalį, kurį paėmęs užkišo už pleišto ir jį atlupo. Atlupęs pleištą, atkabino kablį ir įėjo į malkinės vidų.  Į maišą prisidėjęs malkų, jis išėjo iš malkinės, užkabino kablį, o pleištą, kurį atlupo, įstatė į vietą. Užsidėjęs maišą ant pečių, malkas parsinešė namo. Po to dar kartą nuėjo į malkinę ir parsinešė du maišus malkų. Suprato, kad vagia svetimą turtą. Be malkų taip pat pagrobė ir du traktoriaus akumuliatorius. Vieną išėmė iš traktoriaus, o kitą rado tvarte. 
Nukentėjusioji V. P. nurodė, kad, atvykusi į jai priklausančią negyvenamą sodybą, pastebėjo, kad iš ūkinio pastato pavogti du akumuliatoriai. Įėjusi į kitą ūkinio pastato patalpą, pastebėjo, kad pavogta du kubiniai metrai skaldytos beržinės malkos. Pavogtą malką įvertino 40 eurų. Iš viso jai padaryta 280 eurų žala.
Teismas konstatavo, kad kaltinamasis padarė dvi nusikalstamas veikas, kurios pagal pavojingumo visuomenei laipsnį priskirtinos prie apysunkių, yra anksčiau teistas, tačiau teistumas išnykęs, baustas administracine tvarka, nedirbantis.
Teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, A. F. pripažino kaltu ir paskyrė jam laisvės apribojimą šešiems mėnesiams, įpareigojant jį bausmės vykdymo metu būti namuose nuo 22 val. iki 5 val.•

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: