Dzūkų žinios

Merės padėjėja darbo metu sprendė V. Pranckiečio likimą

Dalintis:
E. Stasiškienė (kairėje) liepos 24 d. dalyvavo partiniame posėdyje.

Kas yra svarbiau – darbas Lazdijų savivaldybėje ar partijos problemų sprendimas? Kodėl darbo metu merės padėjėja nepluša Lazdijų labui, bet sėdi partijos posėdyje?
Šie ir kiti klausimai kyla išaiškėjus faktui, jog Ausmos Miškinienės padėjėja Eglė Stasiškienė liepos 24 dieną savo tiesioginį darbą iškeitė į Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos posėdį.
O posėdžio tądien būta neeilinio, partijos Procedūrų ir etikos komisija svarstė, ar Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis nepažeidė partijos etikos nuostatų.
E. Stasiškienė yra viena iš šios komisijos narių, ji tris valandas dalyvavo Procedūrų ir etikos komisijos posėdyje, vykusiame Vilniuje. Posėdyje taip pat turėjo dalyvauti ir šios komisijos narė A. Miškinienė, tačiau tądien į Vilnių ji nevyko.

Merės paklausėme apie šio fakto aplinkybes
– Kokiu pagrindu Jūsų padėjėja Eglė Stasiškienė nebuvo darbe 2019 m. liepos 24 dieną? Redakcija turi duomenų, jog tą dieną ji nebuvo komandiruotėje, bet dirbo įprastą darbo dieną, bent taip fiksuota darbo apskaitos dokumentuose.
– E. Stasiškienė pirmadieniais ir ketvirtadieniais dirba Lazdijuose, antradieniais, trečiadieniais ir penktadieniais dirba nuotoliniu būdu Vilniuje. Teisė darbuotojams dirbti nuotoliniu būdu jau seniai numatyta Lazdijų rajono savivaldybės administracijos darbo tvarkos taisyklėse. Svarbu tai, kad dirbti nuotoliniu būdu gali tik tie darbuotojai, kurie jiems pavestas funkcijas gali vykdyti ir nebūdami darbo vietoje. Atkreipiu dėmesį, kad E. Stasiškienės funkcijos savivaldybėje yra vietos savivaldos korupcijos prevencijos įgyvendinimas, viešųjų pirkimų organizavimo, sutarčių rengimo ir vykdymo koordinavimas bei savivaldybės rengiamų teisės aktų projektų teisinio reguliavimo problematikos vertinimas. Šias funkcijas ji tikrai gali vykdyti ir 3 darbo dienas dirbdama nuotoliniu būdu.

– Kas išleido ją į LVŽS Etikos ir procedūrų komisijos posėdį Vilniuje?
– E. Stasiškienė liepos 24 d. (trečiadienį), kaip įprasta, dirbo nuotoliniu būdu Vilniuje. Leidimą vykti į LVŽS Etikos ir procedūrų komisijos posėdį ji turėjo, dėl jo iš anksto kreipėsi žodžiu. Pažymiu, kad pritarimas jos dalyvavimui posėdyje buvo duotas tik sutarus, kad paskirtos dienos užduotys bus įvykdytos po darbo valandų.

– Ar partijos reikalų sprendimą darbo metu Jūs toleruojate?
– Mano nuomonė dėl darbuotojų, įskaitant E. Stasiškienę, dalyvavimo politinėje veikloje yra aiški. Piliečiams teisę dalyvauti politinėje veikloje numato LR Konstitucija. Vis dėlto politinė ar kita papildoma veikla negali trukdyti tiesioginiam ir pagrindiniam darbuotojo darbui. Todėl jei pastebėčiau, kad yra piktnaudžiaujama, nedelsdama priimčiau atitinkamus sprendimus. Laikausi pozicijos, kad nesvarbu, kuriai politinei partijai priklauso ar nepriklauso žmogus, svarbu jo kompetencija, gebėjimas bendradarbiauti ir dirbti komandoje. Esu vienodai reikli visiems.

– Kodėl Jūs, būdama tos pačios komisijos narė, į posėdį nevažiavote?
– Aš į LVŽS Etikos ir procedūrų komisijos posėdį nevykau, nes liepos 24 d. turėjau dalyvauti iš anksto suplanuotuose susitikimuose Lazdijuose. Pirmenybę visada teikiau ir teiksiu Lazdijų krašto gyventojų interesams.

P. S. Etikos ir procedūrų komisijos posėdis truko daugiau nei tris valandas. Po posėdžio komisijos pirmininkas Leonas Apšega informavo, kad komisija priėmė sprendimą, kad V. Pranckietis nepažeidė etikos normų. Iš keturių posėdžiavusių komisijos narių 3 balsavo, kad V. Pranckiečio pažeidimų nėra, o viena komisijos narė, kad pažeidimų būta. Nors mums nedera kištis į partijų vidinius reikalus, tačiau smalsu, kas buvo ta komisijos narė, kuri „nuteisė“ V. Pranckietį.

„Dzūkų žinių“ inf.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: