Dzūkų žinios

Pabendravę su policijos pareigūne, vaikai užsinorėjo ir patys būti policininkais

Dalintis:

Dineta Aukščiūnaitė

„Įdomi ir naudinga popietė Verstaminų bibliotekoje“, – taip apibūdino vaikų susitikimą su policijos pareigūne Verstaminų bibliotekos bibliotekininkė Zita Marčinskienė.
Tądien Verstaminuose viešėjo policijos pareigūnė Ugnė Tankevičiūtė. Renginio dalyviai sužinojo, kad policininkas gali būti ne tik baudėjas, bet ir draugas, patarėjas. Vaikams buvo primintos pagrindinės saugaus elgesio taisyklės gatvėje, pakeliui į mokyklą ir namus, kelių eismo taisyklės, atšvaitų naudojimo tvarka, pagrindiniai važiavimo dviračiu reikalavimai. Pareigūnei buvo svarbu priminti, kaip reikia ir kaip negalima elgtis gatvėje, pėsčiųjų perėjoje, automobilyje, priminti kelių ženklus, su kuriais susiduria pėstieji. Tad susitikimo metu policijos pareigūnė akcentavo, kad svarbu ne tik įsisąmoninti kelių eismo, saugios gyvensenos, viešos tvarkos taisykles, bet ir nuolat jų laikytis. Ir mažiems, ir didesniems vaikams ji papasakojo apie policijos darbo kasdienybę. Su policininkų apranga, darbo įrankiais, policijos automobiliu vaikus taip pat supažindino. Vaikai buvo pakviesti pasėdėti policijos automobilyje, pasimatuoti policininkų neperšaunamą liemenę ir netgi antrankiai parodyti, kurie jų nė kiek neišgąsdino. Džiugu, kad vaikai uždavė klausimų pareigūnei, o ši stengėsi, kiek įmanydama, paprastai ir aiškiai atsakyti. „Kas būtų, jei pareigūnas pamestų nors vieną kulką?“ – domėjosi vaikai. Tad pareigūnei teko viską paaiškinti. Vaikai gavo ir dovanėlių už teisingus atsakymus. Pabendravę su policijos pareigūne, vaikai ir patys užsinorėjo tapti policininkais. O viešniai, matyt, taip pat patiko bendrauti su vaikais, mat ji neskubėjo, pasivaišino ir tik tuomet atsisveikino tikėdamasi dar pasimatyti.
Verstaminų bibliotekos bibliotekininkė Zita Marčinskienė padėkojo pareigūnei už puikią policijos iniciatyvą ugdant jaunųjų eismo dalyvių savimonę ir bendradarbiavimą. Tikimasi, kad tokie netradiciniai susitikimai padės išvengti skaudžių nelaimių, kuriose nukenčia mūsų patys mažiausi eismo dalyviai.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: